ساعتچی

چگونه قوز کمر را از بین ببریم؟

0

کمر قسمتی از بدن است که بین قسمت تحتانی قفسه سینه و قسمت فوقانی لگن قرار دارد و قوز کمر در واقع شکل نامطلوب و غیرطبیعی ناحیه کمر است که به صورت تمایلی به جلو، عقب یا طرفین خمیده شده و تأثیر منفی بر تعادل بدن و عملکرد عضلات می‌گذارد. بسیاری از عوامل از جمله ضعف عضلات پشتی، نشستن نادرست، نقص ظرفیت تحمل ناحیه کمر و ایستگاه نامناسب می‌توانند منجر به قوز کمر شوند. برای تشخیص صحیح و دریافت بهترین روش‌های درمانی لازم است برای درمان این عارضه لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمان قوز کمر و تمرینات و حرکات اصلاحی پیشگیرانه از این عارضه با ما همراه باشید.

 درمان قوز کمر

روش‌های درمان قوز کمر

درمان قوز کمر با توجه به علت اصلی و شدت مشکل متفاوت است؛ اما به طور کلی روش‌های زیر ممکن است در درمان این مشکل و بهبود وضعیت بیماران مفید باشد:

بهبود الگوی نشستن

نشستن در یک پوزیشن درست و حفظ الگوی نشستن صحیح می‌تواند به کاهش قوز کمر کمک کند. برای این کار مطمئن شوید که پشت به طور کامل با نیمکت یا صندلی تماس داشته و زانوها در زاویه ۹۰ درجه قرار دارند. استفاده از بالشتک در پایین کمر نیز می‌تواند مفید باشد.

فیزیوتراپی

متخصصین فیزیوتراپی یا فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند تمرینات خاص و تکنیک‌های درمانی را به بیماران آموزش دهند و آن‌ها را حمایت کنند. این شامل ماساژ، درمان هدفمند با امواج فرابنفش، الکتروتراپی و تمرینات تنفسی می‌شود.

انجام تمرینات تقویتی و اصلاحی

انجام تمریناتی که برای تقویت عضلات پشتی و شکمی طراحی شده‌اند و می‌توانند بهبود قوز کمر را تسریع بخشند.

استفاده از پشتیبان‌های مناسب

استفاده از کمربند یا کورست‌های پشتیبان کمر می‌تواند در حفظ، نگهداری و متعادل کردن استوانه ناحیه کمر و بهبود قوز کمر مناسب باشد.

درمان‌های پیشرفته تر

در مواردی که قوز کمر در وضعیت حاد و شدیدی قرار دارد، پزشکان و متخصصین ممکن است از روش‌های درمانی پیشرفته‌تر و مناسب با شرایط بیمار مانند ارائه فایرولیز، مصنوعی کردن ناحیه کمر یا جراحی، استفاده کنند.

استفاده از تنباکو، کشیدن سیگار، داشتن یک شیوه زندگی نامناسب، فقدان ورزش، اضافه وزن و… از دیگر هشدار‌های احتمالی قوز کمر هستند و تداوم آن‌ها می‌تواند افراد را دچار مشکلات بسیار جدی‌تری کند.

تمرینات و حرکات اصلاحی جهت جلوگیری و درمان قوز کمر

درمان قوز کمر

به منظور جلوگیری و درمان قوز کمر لازم است طبق نظر پزشک یا فیزیوتراپیست از تمرینات و حرکات اصلاحی زیر کمک بگیرید:

۱ . تمرین بازگشت سینه به عقب

در این تمرین که به تقویت عضلات پشت و گردن کمک می‌کند، در حالت ایستاده یا نشسته دستان خود را بر روی مهره‌های زیرین گذاشته و سینه خود را عقب بیاورید.

۲ . تمرین آب ریزه

در این تمرین که به تقویت عضلات پشتی و افزایش انعطاف پذیری ناحیه کمر کمک می‌کند، در حالت ایستا یا نشسته دستان خود را بر روی ران‌ها قرار داده و بدن خود را به جلو بیاورید تا جایی که بخش عقبی شکم روی ران‌ها قرار گیرد؛ سپس آهسته و کم کم به حالت اولیه خود بازگردید.

۳ . تمرین پلانک

در این تمرین که موجب تقویت عضلات مرکزی و پشتی بدن و جلوگیری از ایجاد قوز کمر می‌شود، آرنج‌ها زیر شانه قرار گرفته و ساعد‌ها را به گونه‌ای روی زمین می‌گذارید و روی پنجه پا قرار می‌گیرید که بدنتان مانند یک خط صاف باشد.

۴ . تمرین تیراندازی

در این تمرین که عضلات پشتی و حرکت پذیری ناحیه کمر بهبود می‌یابد، به صورت ایستاده پا‌ها را به اندازه عرض شانه باز کنید و بر روی یک سطح پایین‌تر قدم بگذارید. سپس با پای راست به سمت جلو پریده و با دست راست خود به هدفی که در ارتفاع قرار دارد ضربه بزنید. پس از اتمام ست‌های تعیین شده، همین کار را با پا و دست چپ نیز تکرار کنید.

برای انجام تمرین‌های مناسب قوز کمر لازم است حتما با پزشک متخصص مشورت کنید و ایشان تمرینات مناسب شما را تایید کند. در ضمن اگر در طول انجام این تمرین‌ها دچار درد یا گرفتگی شدید حتما با پزشک در میان بگذارید.

برای درمان قوز کمر به چه دکتری باید مراجعه کرد؟

برای درمان قوز کمر می‌توانید به افراد زیر مراجعه کنید:

  • پزشک عمومی که می‌تواند بررسی‌های اولیه را انجام داده و در صورت نیاز بیماران را به دیگر تخصص‌ها ارجاع دهد.
  • جراح عمومی یا ارتوپدی که در صورت وجود بیماری‌های جدی و پیشرفته مانند اختلالات استخوانی، می‌توانند جراحی ارتوپدی و ترمیمی لازم را انجام دهند.
  • ارتوپدیست‌ها که در مراقبت و درمان بیماری‌های وابسته به استخوان‌ها، مفاصل و ستون فقرات تخصص دارند.

متخصص ستون فقرات و فیزیوتراپی که در امور مربوط به بیماری‌های کمر و جلوگیری و درمان قوز کمر تخصص دارند. به منظور پیشگیری و درمان این عارضه توصیه می‌کنیم به دکتر محسنی متخصص و جراح ستون فقرات و مغز و اعصاب مراجعه کنید. ایشان به عنوان بهترین دکتر برای درمان قوز کمر می‌تواند قوز کمر را به خوبی تشخیص و راهنمایی‌های صحیح و مناسبی را در رابطه با تمرینات، ضرورت استراحت، تصحیح نحوه نشستن و برخاستن و استفاده از ابزار‌های پشتیبان به بیمار ارائه دهد.

جمع بندی

کمر قسمت بسیار مهمی در بدن انسان است و وظیفه حمایت از بدن، انعطاف پذیری در حرکت و محافظت از نخاع را بر عهده دارد. قوز کمر عارضه‌ای است که در آن انحنای طبیعی کمر به دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، ابتلا به بیماری و آسیب دیدگی دچار تغییر شده و به سمت خارج، داخل یا طرفین خمیده می‌شود. با توجه به وظایف مهمی که در مورد کمر گفته شد، باید بدانید که مراقبت و حفظ سلامتی آن اهمیت بسیار ویژه‌ای دارد و انجام تمرینات منظم، حفظ وزن سالم، تقویت عضلات پشت و رعایت روش‌های صحیح برای جا به جایی وسایل می‌تواند به کاهش ریسک ابتلا به قـوز کمری کمک کند./۱۹۵۷۳۹

نظرات