برای شنوایی سنجی در تهران به کجا مراجعه کنیم؟
شنوایی نقش مهمی در فعالیت های اجتماعی و گفتگو های روزانه ما دارد و بدون آن زندگی با مشکلات مختلفی مواجه می شود. ممکن است به دلیل افزایش سن، بروز حادثه و یا بیماری، شنوایی فرد ضعیف شود و یا با اختلالاتی روبرو شود. کم شنوایی علائم مختلفی دارد. افزایش مرتب صدای تلویزیون و رادیو، درخواست از دیگران برای تکرار صحبت هایشان، مشکل در درک گفتار افراد و… برخی از علائم کم شنوایی هستند.
در هنگام بروز این علائم بهتر است هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کرده و آزمایشات شنوایی انجام دهید تا نوع و درجه کم شنوایی شما تشخیص داده شود. با تشخیص به موقع و شروع فرایند درمانی، میتوان تا حد زیادی از پیشرفت مشکل جلوگیری نمود. تست های شنوایی سنجی انواع مختلفی دارند؛ برخی از آنان برای بزرگسالان مناسب بوده و برخی مخصوص کودکان و نوزادان میباشند. چنانچه قصد دارید به یک کلینیک معتبر برای شنوایی سنجی در تهران مراجعه کنید، مطالعه ادامه مطالب میتواند در این زمینه به شما بسیار کمک کند. کلینیک سمعک برتر با ۲۴ سال سابقه، یکی از بهترین ها در زمینه ارائه خدمات شنوایی سنجی در تهران و تجویز سمعک محسوب میشود.
انواع تست ها و آزمایشات شنوایی
همانطور که اشاره کردیم تست های شنوایی سنجی برای دوگروه بزرگسالان و کودکان و نوزادان ارائه شده است. برای گروه های سنی نوزادان و کودکان به دلیل برخی شرایط آزمایشات مخصوصی انجام میشود. غربالگری شنوایی نوزادان در همان بدو تولد بسیار اهمیت دارد و در صورت مشکل دار بودن شنوایی نوزاد و تشخیص به موقع آن، میتوان تا حد زیادی از پیشرفت مشکل کم شنوایی جلوگیری نمود. در گروه سنی سالمندان و بزرگسالان نیز تست های مخصوصی وجود دارند که نتایج آنها وضعیت شنیداری فرد را به طور دقیق برای ما مشخص میکنند. ما در ادامه انواع تست ها و آزمایشات شنوایی را به شما معرفی میکنیم.
تست شنوایی تن خالص
یکی از اصلی ترین تست های شنوایی سنجی، تست شنوایی تن خالص بوده که به منظور بررسی آستانه شنوایی بیمار انجام میگیرد. طریقه انجام به این صورت است که بیمار ابتدا داخل اتاقک آکوستیک قرار گرفته و از وی خواسته میشود تا هدفون را بر روی گوش خود قرار دهد. سپس صداهای مختلفی با فرکانس های گوناگون به هدفون وی ارسال میشود. بیمار وظیفه دارد با هر بار شنیدن صداها دست خود را بلند کرده و یا دکمه تعبیه شده در اتاقک را فشار دهد. شایان ذکر است که برای ثبت دقیق نتایج آزمایش، هر گوش به طور جداگانه مورد ارزیابی قرار میگیرد.
شنوایی سنجی گفتاری
از دیگر تست های پایه و اصلی میتوانیم به شنوایی سنجی گفتاری اشاره کنیم که نقش مهمی در اثرپذیری سمعک و انتخاب مدل آن دارد. از این تست برای سنجش گفتار مراجعه کننده استفاده میشود. از آنجا که شنوایی بر گفتار فرد تاثیر دارد، این تست بسیار کمک کننده است. روش کار به این صورت است که بیمار هدفون را بر روی گوش خود قرار میدهد. سپس کلماتی به گوش بیمار ارسال شده و از وی درخواست میشود تا کلمات را تکرار کند. شنوایی شناس متناسب با درصد کلمات گفته شده درست، نتیجه را ثبت کرده و بررسی میکند.
تست تمپانومتری
از تست شنوایی تن خالص ( tympanometry ) برای بررسی گوش میانی و اطلاع از اختلالات و بیماری های موجود در این ناحیه استفاده میشود. این تست خطرناک نبوده و هیچگونه دردی ایجاد نمیکند. روش کار به این صورت است که قبل از تست اصلی، شنوایی شناس با استفاده از اتوسکوپ داخل گوش را مشاهده میکند. پس از این مرحله پروب های ریزی داخل گوش قرار داده میشوند تا فشار هوایی را در داخل گوش ایجاد کنند. در اثر فشارهوای ایجاد شده، پرده گوش دچار تغییراتی شده که توسط دستگاه ثبت میگردد. نتایج مشکلات و بیماری های موجود را به شنوایی شناس نشان میدهند.
تست ABR
این تست آهسته ترین صداهایی را که نوزاد یا کودکانتان میتواند بشنود مشخص میکند. به عبارت دیگر تست ABR توانایی شنوایی کودک شما را مشخص میکند. روش انجام این تست به این صورت است که گوشی های کوچکی در گوش بیمار قرار گرفته و سپس الکترودهایی بر روی پیشانی و گوش کودک قرار میگیرند و سپس به رایانه ویژه ای متصل میشوند. این رایانه مخصوص نحوه واکنش عصب شنوایی کودک به صداهای مختلف را اندازه گیری میکند. با تولید صدا از گوشی ها، نحوه واکنش اعصاب شنوایی کودک توسط الکترودها اندازه گیری میشود. شنوایی شناس با بررسی نتایج ثبت شده توسط رایانه تشخیص میدهد کودکتان دارای مشکل شنوایی است یا خیر.
تست رفلکس آکوستیک
رفلکس آکوستیک نیز مانند تمپانومتری برای ارزیابی گوش میانی به کار میرود. در این تست شنوایی شناس پروب ریزی در هر یک از گوش های شما قرار میدهد. دستگاه متصل به این پروب فشار هوایی را به داخل گوش شما وارد میکند. سپس پس از تغییرات پرده گوش، نموداری توسط دستگاه مخصوصی رسم شده و نتایج در اختیار شنوایی شناس قرار میگیرد. نمودار فوق نشان میدهد پرده گوش شما حرکتی روان دارد یا سفت شده و یا حتی سوراخ شده است.
برای شنوایی سنجی در تهران به کجا مراجعه کنم؟
چنانچه قصد انجام شنوایی سنجی در تهران را دارید، ممکن است این دغدغه را داشته باشید که جهت دریافت خدمات باکیفیت تر و دقیق به چه مراکزی مراجعه کنید. بهترین پیشنهاد این است که به کلینیک های معتبر و با سابقه مراجعه نمایید. شما میتوانید جهت شنوایی سنجی در تهران به کلینیک سمعک برتر مراجعه کنید. این مرکز شنوایی معتبر، دارای ۲۴ سال سابقه در زمینه ارائه خدمات شنوایی بوده و نمایندگی فروش سمعک های برندهای معتبر دنیا نیز میباشد. انواع آزمایشات شنوایی بزرگسالان و کودکان و نوزادان در کلینیک سمعک برتر انجام میشود. امکان ارائه خدمات تجویز سمعک در منزل نیز برای سالمندان و بیماران دارای مشکل حرکتی فراهم شده است. برای دریافت نوبت و یا هرگونه اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شماره تلفن های مربوطه با کارشناسان کلینیک سمعک برتر تماس بگیرید./۵۰۵۸۳۹
نظرات