ساعتچی

داستان سریال حیثیت گمشده درباره چیست؟ نقد و بررسی سریال حیثیت گمشده

0

داستان سریال حیثیت گمشده درباره چیست؟ نقد و بررسی سریال حیثیت گمشده

داستان سریال حیثیت گمشده ‌درباره بچه دار شدن زن و شوهری عاشق آغاز میشود و یک خانواده ویران شده را به تصویر می کشد که در آینده منشاء این ویرانی و گرفتاری، روشن خواهد شد؛ خانواده‌ای که شاید «فرزند» می‌توانست آنها را از «سقوط» نجات دهد. روایت یک تردید، سوءظن و نا امیدی به آنچه که در سرنوشت ما دیده شده است!

در سریال حیثیت گمشده با داستانی پر فراز و نشیب روبرو هستیم که معماهای حل نشده آن در همان قسمت اول با میزان بخشی از درام‌های سریال‌های ایرانی برابری می‌کند! حیثیت گمشده همانطور که از اسمش هم پیدا است باید با یک سریال پر فراز و نشیب و پر رمز و راز همراه شویم که گمشده‌های بسیاری را بر سر راه داستان‌پردازی‌اش گذاشته است.

داستان سریال حیثیت گمشده درباره چیست؟ نقد و خلاصه داستان حیثیت گمشده

داستان سریال حیثیت گمشده با شعار زخمی عمیق‌ تر از انزوا ‌درباره بچه دار شدن زن و شوهری عاشق آغاز میشود و یک خانواده ویران شده را به تصویر می کشد که در آینده منشاء این ویرانی و گرفتاری، روشن خواهد شد؛ خانواده‌ای که شاید «فرزند» می‌توانست آنها را از «سقوط» نجات دهد. روایت یک تردید، سوءظن و نا امیدی به آنچه که در سرنوشت ما دیده شده است!

موضوع و خلاصه داستان سریال حیثیت گمشده

در خلاصه یک خط این مجموعه آمده است؛ زخمی، عمیق‌ تر از انزوا… ‌پای «حیثیت» در میان است!

سریال «حیثیت گمشده» داستان قهرمان و ضد قهرمان در تمامی تار و پود شخصیت‌ها خودش را نشان داده و تکلیف مخاطب برای ادامه دادن داستان در قسمت‌های آینده روشن است. فقر در داستان، عنصری مهم است. اساسا شکل گیری هر گونه بزهکاری در طبقه فرودست و کم برخوردار جامعه ریشه در نابرابری اقتصادی و اجتماعی دارد و هر گونه رفتار خطا نتیجه یک بی توجهی ذاتی در جامعه است که به صورت دومینو وار به سقوط رفتارهای فردی و اجتماعی می‌انجامد. شخصیت امیر با بازی مهدی حسینی‌نیا نماینده بخشی از جامعه است که فقدان و کمبود رفاه در زندگی خود را بر گردن جامعه می‌اندازد و می‌خواهد با راه‌های میان‌بر از جمله قمار کردن در قهوه‌خانه به زندگی‌اش سر و سامان بدهد. امیر البته در موقعیتی از زندگی است که هیچ‌گونه علاقه و محبتی به زندگی شخصی‌اش ندارد و همسرش با او از لحاظ عاطفی فرسنگ‌ها فاصله دارد و مهم‌ترین نکته در این جدایی عاطفی نبود بچه در زندگی آن‌ها است. امیر بخاطر نبود بچه در خانه‌اش، امید و انگیزه‌ای برای ادامه زندگی ندارد و هیچ گونه نگرش مثبتی در نگاه و رفتار او شاهد نیستیم. در چنین شرایطی که به نظر می‌رسد زندگی یک زوج در آستانه فروپاشی است، داستان حیثیت گمشده با یک اتفاق غیرقابل پیش‌بینی به نقطه اوج خود می‌رسد و به اصطلاح امروزی در همان قسمت اول چک اول را به مخاطب می‌زند و مخاطب را برای تماشای قسمت‌های بعدی هوشیارتر می‌کند.

بررسی داستان سریال حیثیت گمشده

پهلوان‌زاده با تجربه سریال سقوط نشان داد که فرمول همراه کردن مخاطب را در هر قسمت به خوبی می‌داند و برای ادامه این داستان و پیدا کردن جواب سئوال‌های بسیاری که در قسمت اول چیده شده است حسابی برنامه دارد. ماجرای کودک خردسالی که فوت کرده است چه می‌شود؟ بارداری همسر امیر چه توجیهی دارد؟ آیا پای بزهکاری در میان است؟ پاسخ به این پرسش‌ها و حل معماهای بسیاری دیگر در گروی ادامه دادن تماشای سریال حیثیت گمشده است. همانطور که از اسمش هم پیدا است باید با یک سریال پر فراز و نشیب و پر رمز و راز همراه شویم که گمشده‌های بسیاری را بر سر راه داستان‌پردازی‌اش گذاشته و امیر با بازی دیدنی مهدی‌ حسینی‌نیا می‌تواند به عنوان یک قهرمان که از گور جهالت و فرومایگی برخاسته است به تمامی این پرسش‌ها پاسخ دهد. / صبا: سینا احمدزاده

نقد داستان

مهدی حسینی‌نیا که مدتی است حضور پررنگی در شبکه نمایش خانگی دارد بعد از ایفای نقش دوم و سوم در سریال «یاغی» و همچنین اخیرا سریال «رهایم کن» به عنوان نقش اصلی در سریال «حیثیت گمشده» مقابل بهاره افشاری به ایفای نقش می‌پردازد.

سریال «حیثیت گمشده» به کارگردانی سجاد پهلوان‌زاده در سال ۱۴۰۲، مناسب برای سنین بالای ۱۵ سال و در ژانر درام و خانوادگی ساخته شده است.

این سریال در ژانر درام و خانوادگی تولید شده و محمدحسین مهدویان به عنوان طراح و مشاور کارگردان در این پروژه همکاری داشته است.

داستان «حیثیت گمشده» را احمد سلگی به نگارش درآورده است و محمدرضا منصوری تهیه‌کننده آن است.

«حیثیت گمشده»، با شعار «زخمی عمیق‌تر از انزوا» ضمن مرور برخی آسیب‌های اجتماعی، داستان یک تردید را به شکلی متفاوت، روایت می‌کند.

در این سریال مهدی حسینی‌نیا، بهاره افشاری، الناز حبیبی، امیر نوروزی، بهزاد خلج، مهدی زمین پرداز، ستاره پسیانی، رحمان باقریان، نادر فلاح، آرش فلاحت پیشه و آرشیدا درستکار به هنرمندی پرداخته‌اند.

نظرات