ساعتچی

آموزش چرتکه به کودکان

0

یادگیری علم ریاضی و حل کردن مسائل و معادلات، سبب تقویت ذهن و حافظه شده از این روی دانشمندان و پزشکان علم ریاضی را ورزش مغز نیز می نامند. معمولا کودکان به دلیل سختی ریاضی علاقه ی چندانی به یادگیری آن نداشته بنابراین ممکن است در دوران تحصیلی نیز با مشکلات زیادی رو به رو شوند.

آموزش چرتکه به کودکان می تواند یکی از روش های مفید و قابل اطمینان به منظور علاقه مند سازی و شکوفا کردن استعداد کودکان در زمینه ی ریاضی و محاسبات باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما کاربران محترم را با مهارت چرتکه و آموزش آن به کودکان در سنین گوناگون آشنا کرده و به بررسی نکاتی از این دست بپردازیم.

آموزش چرتکه

ابزار چرتکه چیست؟

چرتکه یک وسیله ی محاسباتی با قرن ها قدمت بوده که معمولا از یک قاب چوبی با تعدادی میله ی فلزی و مهره تشکیل شده است. هر یک از این میله ها نمایانگر یک واحد (یکان، دهگان و …) بوده از این روی افراد می توانند از طریق جا به جا کردن مهره های متحرک چوبی در راستای افقی محاسبات ریاضی را به آسانی انجام دهند.

نکته: در این وسیله ارزش مهره های چوبی در ردیف بالا پنج و در ردیف پایین یک می باشد. از دیگر ویژگی های چرتکه می توان به قابل حمل بودن آن اشاره کرد.

آموزش چرتکه به کودکان

در گام اول بسیاری از والدین گمان می کنند که درک مهارت چرتکه برای کودکان سخت و طاقت فرسا است. خوب است بدانید که در کلاس های آموزشی چرتکه، مربی سعی دارد با توجه به گروه سنی هر کودک از طریق آسان ترین روش فرآیند آموزش را آغاز کند.

ذهن کودکان در سنین قبل از هفت سالگی در حال تکامل بوده از این روی آموزش مهارت چرتکه در این بازه سنی می تواند کودک را تا حد زیادی برای شرکت در کلاس های مدرسه آماده کرده و تاثیر بسیاری در یادگیری دروس دوران تحصیلی داشته باشد.

نوجوانان تا سن ۱۶ سالگی نیز می توانند در کلاس های آموزش چرتکه ثبت نام کرده و این مهارت پرکاربرد را بیاموزند.

نکته: قدرت یادگیری و تحلیل مسائل در سنین ۴ تا ۷ سالگی به بیشترین حد خود می رسد از این روی زمان طلایی به منظور یادگیری مهارت چرتکه محسوب می شود.

چرتکه تصویری (image abacus) چیست؟

در کلاس های آموزشی چرتکه، مربی ابتدا دانش آموز را به صورت فیزیکی با این وسیله آشنا می کند و سپس بعد از آموزش کامل، دانش آموز بدون وجود هیچ گونه ابزاری و تنها با قدرت ذهن و انگشتان دست اقدام به انجام محاسبات ریاضی می کند. مغز انسان توانایی های بی شماری دارد هم چنین خوب است بدانید که  محاسبات ذهنی چرتکه سبب فعال سازی همزمان دو نیمکره ی مغز نیز می شود.

فواید آموزش چرتکه به کودکان

  • کاهش اضطراب: بسیاری از کودکان مدام دچار اضطراب و استرس بوده و حضور در جمع تاثیر بسیار منفی بر احوالات آن ها می گذارد.

شرکت در کلاس های آموزشی چرتکه علاوه بر بالا بردن مهارت اجتماعی کودک، تاثیر بسیار زیادی بر کاهش اضطراب آن ها نیز می گذارد. تمرکز کودکان دراین فضا تماما بر روی حل مسائل ریاضی بوده از این روی به مرور زمان اضطراب آن ها نیز کاهش پیدا می کند.

  • درک منطقی کودک: ریاضیات بر پایه ی اصول و منطق پیش می رود. کودکان با آموزش این مهارت به این نکته پی خواهند برد که برای حل هر مسئله ای نیاز به یک راه حل دارند.
  • تقویت ریاضی: اغلب کودکان در سال اول تحصیلی با علم ریاضی آشنا می شوند این موضوع می تواند در ابتدا برای کودکان دشوار و طاقت فرسا باشد.

یادگیری مهارت چرتکه قبل از آغاز اولین سال تحصیلی این امکان را می دهد تا کودک با اصلی ترین بخش ریاضیات یعنی محاسبه آشنا شده و با موفقیت بیشتری در سطوح بالای ریاضی عمل کند.

  • افزایش اعتماد به نفس: دستیابی به پاسخ صحیح مسائل و حل معادلات ریاضی در کوتاه ترین زمان ممکن، سبب افزایش اعتماد به نفس در کودکان می شود.
  • بهبود عملکرد حافظه: در فرآیند محاسبات به صورت ذهنی لازم است کودکان انبوهی از اعداد و معادلات را به خاطر بسپارند که این نکته می تواند سبب تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز شود.

روش های آموزشی چرتکه

روش های گوناگونی به منظور آموزش مهارت چرتکه به کودکان وجود دارد که هر یک از آن ها دارای ویژگی های خاصی می باشد. آموزش به کودکان در قبل از هفت سالگی خود یک چالش بسیار بزرگ می باشد از این روی بسیاری از مربیان به منظور یادگیری هر چه بهتر کودک، از شعر و موسیقی و یا ابزار هایی نظیر فلش کارت و فیلم استفاده می کنند. به کار بردن رنگ ها و استفاده از تصاویر انیمیشنی می تواند حس کنجکاوی کودک را تحریک کرده و تاثیر زیادی در فرآیند یادگیری او داشته باشد.

کلاس های آموزشی چرتکه

کودکان می توانند از چند طریق مهارت چرتکه را بیاموزند این روش ها به شرح ذیل می باشد.

روش اول: شرکت در کلاس های آموزشی

کلاس های آموزشی گوناگون برای سنین مختلف در سطح شهر وجود دارد که والدین می توانند در هر زمان کودک خود را در آن ثبت نام کنند.

نکته: شرکت در کلاس های حضوری مهارت های اجتماعی کودکان را نیز تقویت می کند.

روش دوم: پکیج های آموزشی

بسیاری از والدین زمان کافی برای شرکت در کلاس های حضوری را نداشته از این روی تهیه پکیج های آموزشی و یا شرکت در کلاس های مجازی نیز می تواند گزینه ی بسیار مناسبی باشد. این پکیج ها در سطح های گوناگون مبتدی و پیشرفته در بازار موجود بوده و دارای اقلام کاربردی چون ابزار چرتکه، فیلم های آموزشی، دفتر تمرین و غیره می باشد. از دیگر ویژگی های مثبت آموزش در منزل می توان به صرفه جویی در هزینه ها و زمان اشاره کرد.

https://tonomic.ir/%DA%86%D8%B1%D8%AA%DA%A9%D9%87/

کلام آخر:

در این مقاله شما کاربران محترم را با آموزش چرتکه به کودکان و فواید آن آَشنا کرده ایم. خوب است بدانید که فصل تابستان یکی از بهترین زمان ها به منظور آموزش این مهارت پرکاربرد به کودکان می باشد./۴۸۶۴۹۹

نظرات