روند نظارت بر صرافیهای ارز دیجیتال در سراسر جهان
روند نظارت بر صرافیهای ارز دیجیتال در سراسر جهان
رشد ارزهای دیجیتال به عنوان یک فرصت سرمایهگذاری تا یک نوع دارایی جدید در جهان، باعث شده است که دولتهای سراسر جهان به فکر نظارت و تنظیم قوانین برای فعالیت در زمینه رمزارزها باشند. در این مقاله روند نظارت بر فعالیت صرافی ارز دیجیتال و قوانین خرید و فروش ارز دیجیتال در کشورهای مهم توضیح داده شده است. از آنجا که رمزارزها به یک عامل مهم در زمینه سرمایهگذاری در سراسر جهان تبدیل شدهاند، کشورهای مختلف رویکردهای متفاوتی در خصوص قانونگذاری روی این دسته از داراییها اتخاذ کردهاند.
اولین قوانین در زمینه ارزهای دیجیتال
اتحادیه اروپا به عنوان اولین منطقه در جهان، تدابیری را به اجرا گذاشته است که از صرافیها و ارائهدهندگان خدمات ارز دیجیتالی میخواهد، استفادههای غیرقانونی از ارزهای رمزنگاری شده را شناسایی و متوقف کنند. در ایالات متحده هم دولت بایدن در سال ۲۰۲۲ قوانین خرید از دیجیتال و فعالیت در زمینه کریپتو را بیان کرد که راه را برای دلار دیجیتال باز میکند. در سایر کشورها نیز ارزهای دیجیتال تحت طبقهبندی و پرداختهای مالیاتی متفاوتی قرار میگیرند.
قوانین صرافی ارز دیجیتال در ایالات متحده
در سال ۲۰۲۲، ایالات متحده یک چارچوب جدید از قوانین برای ارزهای دیجیتال اعلام کرد. دستورالعمل جدید، قدرت را به نهادهای نظارتی موجود در بازار مانند کمیسیون اوراق بهادار، بورس آمریکا (SEC) و کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) سپرده است.
SEC با دادخواست مشهور اخیر خود در برابر شرکت ریپل به سمت تنظیم این قوانین حرکت کرده است. SEC به صراحت صرافیهایی مانند کوینبیس (COIN) و بایننس (BNB) را به خاطر خدمات کریپتویی خود تحت تعقیب و بازرسی قرار داده است. رئیس SEC، گری گنسلر، درباره ارزهای رمزنگاری نظر صریح و سختگیرانهای دارد.
احتمالا در سالهای آینده، شاهد قوانین سرسخت ایالات متحده در خصوص ارزهای دیجیتال و فعالیت صرافی ارز دیجیتال در این کشور خواهیم بود.
نظارت بر صرافیهای ارز دیجیتال در چین
بانک مرکزی چین (PBOC) فعالیت صرافیهای رمزارز را در این کشور ممنوع کرده و اعلام کرده است که آنها بدون موافقتهای قانونی، تأمین مالی عمومی را فراهم میکنند.
علاوه بر این، چین در ماه مه ۲۰۲۱ استخراج بیتکوین را نیز ممنوع کرده بود؛ این ممنوعیت باعث شد که بسیاری از فعالان در این حوزه، فعالیت خود را به شکل کامل متوقف کنند یا به مناطقی با محیط نظارتی موافقتر منتقل شوند. همچنین در سپتامبر ۲۰۲۱، ارزهای دیجیتال به طور کامل در این کشور ممنوع اعلام شدند.
قوانین موجود در کانادا برای ارزهای دیجیتال
اگرچه ارزهای دیجیتال به عنوان پول قانونی در کانادا محسوب نمیشوند؛ اما این کشور نسبت به سایر کشورها در خصوص تنظیم قوانین رمزارزها فعالتر عمل کرده است. کانادا اولین کشوری بود که برای صندوق معاملات بیتکوین (ETF) تأییدیه صادر کرد و چند صندوق از این نوع، در بورس تورنتو معامله میشوند.
درباره صرافی ارز دیجیتال هم کمیته نظارت بر اوراق بهادار کانادا (CSA) و سازمان تنظیم صنعت سرمایهگذاری کانادا (IIROC) خواسته است که صرافیهای معاملات رمزارز و فروشندگان ارز دیجیتال، با ناظرین استانی در این باره هماهنگ شوند.
کانادا تمام شرکتهای سرمایهگذاری ارز دیجیتال را به عنوان شرکتهای خدمات پولی (MSB) دستهبندی میکند و از آنها میخواهد که در تجزیه و تحلیل تراکنشهای مالی کانادا (FINTRAC) ثبتنام کنند. از نظر مالیاتی، کانادا در مورد رمزارزها روندی مشابه با سایر کالاها اتخاذ کرده است.
نظارت بر رمزارزها در انگلستان
اگرچه در انگلستان قوانین خاصی درباره ارزهای دیجیتال وجود ندارد؛ اما این کشور رمزارزها را به عنوان دارایی (نه پول قانونی) در نظر میگیرد و یک صرافی ارز دیجیتال در این کشور باید در سازمان مالی انگلستان (FCA) ثبتنام کند. تجارت مشتقات ارزهای دیجیتال در انگلستان ممنوع است. همچنین در این کشور سرمایهگذاران مالیات سودهای معاملات کریپتویی را پرداخت میکنند.
از تاریخ ۳۰ اوت ۲۰۲۲، صرافیهای خرید و فروش ارز دیجیتال و سرویسهای کیف پول نگهداری رمزارز باید با مقررات گزارشدهی که توسط دفتر برنامهریزی اجرایی تحریمهای مالی (OFSI) اجرا شده است، هماهنگ شوند.
قوانین ارزهای دیجیتال در ژاپن
ژاپن در قوانین مربوط به نظارت بر صرافی ارز دیجیتال یک رویکرد پیشرو داشته است. این کشور ارزهای دیجیتال را به عنوان دارایی قانونی تحت قانون خدمات پرداخت (PSA) به رسمیت میشناسد. صرافیهای رمزارز در این کشور باید در سازمان خدمات مالی (FSA) ثبتنام کرده و تعهدات AML/CFT را رعایت کنند. ژاپن در سال ۲۰۲۰ انجمن صرافیهای مجازی ژاپنی (JVCEA) را تشکیل داده است و تمام صرافیهای ارز دیجیتال ژاپنی عضو این انجمن هستند.
نظارت بر فعالیت صرافی ارز دیجیتال در هند
هند همچنان درباره وضع قوانین مربوط به صرافیهای ارز دیجیتال در حال تردید است و هیچ قانون مشخصی را درباره قانونی کردن یا مجازات استفاده از رمزارزها را اجرا نمیکند. در حال حاضر یک لایحه در حال جریان است که تمام رمزارزهای خصوصی را در هند ممنوع میکند؛ اما هنوز برای تصویب آن رأی گرفته نشده است. در هند برای تمام سرمایهگذاریهای کریپتویی، مالیات ۳۰ درصد دریافت میشود و در معاملات ارزهای دیجیتال ۱ درصد کسر مالیات از منبع (TDS) اعمال میشود.
به طور کلی، هند همچنان تردید دارد که رمزنگاری را به طور کامل ممنوع کند یا آن را با فعالیت قانونی آزاد کند. مقررات فعلی هند در بهترین حالت مبهم هستند و برای سرمایهگذاران راهنمایی خاصی ارائه نمیکنند.
قوانین اتحادیه اروپا در مورد خرید و فروش ارزدیجیتال
رمزنگاری در اکثر کشورهای عضو اتحادیه اروپا (EU) قانونی است؛ اگرچه نظارت بر صرافیها به مواضع هر کشور عضو بستگی دارد. مالیات خرید ارز دیجیتال و فروش آن در کشورهای مختلف اتحادیه اروپا متفاوت و میزان آن بین ۰ درصد تا ۵۰ درصد متغیر است.
اخیرا دستورالعملهای پنجم و ششم مبارزه با پولشویی اتحادیه اروپا (۵AMLD و ۶AMLD) به اجرا درآمدهاند که تعهدات KYC/CFT و الزامات گزارشدهی استاندارد را تشدید میکنند. در سپتامبر ۲۰۲۰، کمیسیون اروپا پیشنهاد تنظیمات بازار در رمزارزها (MiCA) را مطرح کرد که حقوق مصرفکنندگان را افزایش میدهد، رفتار صنعت رمزارزها را مشخص میکند و الزامات لایسنسدهی جدیدی را معرفی میکند.
در آوریل ۲۰۲۳ هم پارلمان اروپا اقداماتی را که امکان اجرای قانونی برای خدمات رمزارزی خاص به همراه مجوز داشته باشند، تأیید کرد. این قانونگذاری قرار است به نظارتگران ابزارهای لازم برای پیگیری استفاده رمزارزها در پولشویی و تأمین منابع تروریستی را فراهم کند.
خرید ارز دیجیتال از صرافی معتبر ارز دیجیتال
اگرچه رمزارز از سال ۲۰۰۹ وجود دارد؛ اما دولتها و ناظران هنوز در حال ایجاد راهکارهایی برای اداره استفاده از آن هستند. مسلما باید مصرفکنندگان و کسبوکارها را از فعالیتهای تقلبی منع کرد و تدابیر امنیتی برای مبارزه با استفادههای غیرقانونی از رمزارز را نیز اجرا کرد. بسیاری از کشورها در حال پیشرفت در این زمینه هستند؛ اما با یک روند آهسته و مورد بحث. خرید ارز دیجیتال، فروش آن و فعالیت صرافیها در مناطق مختلف دنیا تحت نظارت و قوانین مختلفی انجام میشود. در پایان پیشنهاد میکنیم برای خرید ارز دیجیتال از صرافی معتبر و مطمئن مثل صرافی ارز دیجیتال والکس به جای صرافی مثل Binance استفاده کنید که خطرات تحریم نیز معاملات و سرمایه شما رو در معرض خطر قرار ندهد./۴۶۸۹۱۵
نظرات