ضرورت استفاده از تجهیزات اعلام حریق در منزل و اداره کار
سیستم های اعلام حریق معمولاً از دتکتور دود، حرارتی، هشدار دهنده ها، کنترل پنل مرکزی و … تشکیل شده اند که همگی این اجزا با یکدیگر در ارتباط اند و همکاری آنها با یکدیگر منجر به اعلام حریق می شود. دتکتورها به صورت استراتژیک در سرتاسر ساختمان نصب می شوند تا وجود دود یا گرما را تشخیص دهند. هنگامی که این حسگرها دود یا گرما را تشخیص میدهند، زنگ هشداری به صدا درمی آید که به افراد حاضر در ساختمان از آتشسوزی احتمالی هشدار میدهد.
نصب یک سیستم اعلام حریق یک اقدام ایمنی حیاتی است که می تواند جان افراد را نجات دهد و از اموال محافظت کند. مهم است که اطمینان حاصل شود که سیستم اعلام حریق به درستی نصب شده است، به طور منظم آزمایش می شود و برای اطمینان از عملکرد صحیح آن نگهداری می شود.
استفاده از تجهیزات اعلام حریق در خانه و محل کار به دلایل مختلفی ضروری است که در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
حافظت از جان انسان ها
تجهیزات اعلام حریق برای تشخیص دود یا گرمای ناشی از آتش سوزی طراحی شده است و زنگ هشداری را برای هشدار فعال می کنند تا افراد حاضر در محل بتوانند به موقع از وقوع حریق با خبر شده و محل را ترک کنند و با آتش نشانی تماس بگیرند. به خصوص در شرایطی که افراد در خواب هستند و اطلاعی از حریق ندارند. به این ترتیب از صدمات جانی جلوگیری می شود.
محافظت از اموال
تجهیزات اعلام حریق همچنین می توانند با هشدار دادن به شما در مورد آتش سوزی قبل از ایجاد خسارت قابل توجه، به محافظت از اموال شما کمک کنند. تشخیص زود هنگام می تواند به شما این فرصت را بدهد که آتش را خاموش کنید یا قبل از اینکه گسترش یابد و خسارت زیادی به خانه شما وارد شود با آتش نشانی تماس بگیرید.
آرامش خاطر
نصب سیستم اعلام حریق و وجود کپسول آتش نشانی CO2 می تواند به افراد آرامش خاطر بدهد که بدانند اقداماتی را برای محافظت از خود و اموال خود در برابر خطرات آتش سوزی انجام داده اند. این امر می تواند به ویژه برای صاحبان ساختمان و یا مدیران که مسئولیت ایمنی افراد در ساختمان را بر عهده دارند، مهم باشد.
یکپارچه سازی با سایر سیستم های ایمنی آتش نشانی
سیستم های اعلام حریق را می توان با سایر سیستم های ایمنی آتش سوزی مانند سیستم های اسپرینکلر ادغام کرد تا یک راه حل جامع حفاظت از آتش ارائه شود. به عنوان مثال، یک سیستم اعلام حریق می تواند به سیستم اسپرینکلر هشدار دهد تا آتش را به طور خودکار فعال و خاموش کند.
الزامات قانونی
در بسیاری از کشورها، نصب سیستم های اعلام حریق، طبق قانون در ساختمان های مسکونی الزامی است و عدم نصب آن می تواند جریمه داشته باشد و در برخی موارد ممکن است پوشش بیمه شما را در صورت آتش سوزی باطل کند.
همچنین بسیاری از کسب و کارها هم ملزم به نصب سیستم های اعلام حریق در محل کار هستند تا از مقررات ایمنی آتش نشانی پیروی کنند. این مقررات برای اطمینان از ایمنی کارکنان، مشتریان و هر کس دیگری که ممکن است در ساختمان باشد وضع شده است.
به طور کلی، استفاده از تجهیزات اعلام حریق در خانه یک اقدام ایمنی مهم است که می تواند جان انسان ها را نجات داده و از اموال آنان محافظت کند. مهم است که اطمینان حاصل کنید که سیستم اعلام حریق به درستی نصب شده است. همچنین باید چند وقت یک بار آزمایش شود تا مطمئن شوید که شوید که به درستی کار می کند و در صورت نیاز تعویض شود.
سیستم های اعلام حریق برای ثبت یا نظارت بر فعالیت افراد در ساختمان طراحی نشده اند. آنها توانایی ضبط صدا یا تصویر را ندارند و داده ها را به سیستم نظارت مرکزی منتقل نمی کنند مگر اینکه به یک سیستم امنیتی مرتبط باشند. بنابراین هدف از سیستم اعلام حریق، نظارت بر ساختمان برای حضور دود، گرما یا شعله است، نه نظارت بر افراد. این سیستم برای تشخیص زودهنگام آتش سوزی احتمالی طراحی شده تا از جان و مال انسان ها محافظت کند.
انواع سیستم اعلام حریق چیست؟
انواع مختلفی از سیستم های اعلام حریق موجود است که هر کدام ویژگی ها و مزایای خاص خود را دارند. متداول ترین سیستم های اعلام حریق عبارتند از:
سیستم های اعلام حریق متعارف یا معمولی
سیستم های اعلام حریق معمولی ابتدایی ترین نوع سیستم اعلام حریق می باشند. آنها تعدادی آشکارساز در سرتاسر ساختمان دارند که به یک تابلوی کنترل مرکزی متصل هستند. هنگامی که یک آشکارساز فعال می شود، پنل نشان می دهد که آتش در کدام منطقه است و به مردم اجازه می دهد تا هر چه زودتر محل را ترک کنند.
سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر
سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر نسبت به سیستم های معمولی پیشرفته تر هستند. آنها با اختصاص یک آدرس جداگانه به هر آشکارساز، اطلاعات دقیق تری در مورد مکان آتش سوزی ارائه می دهند. این آدرس به قدری دقیق است که نه تنها مثلا نشان می دهد که آتش سوزی در کدام طبقه ساختمان است، بلکه حتی مشخص می کند که در کدام واحد و کدام قسمت حریق رخ داده. این موضوع باعث می شود تا آتش نشانان بتوانند هر چه سریع تر خود را به محل رسانده و هر چه زودتر عملیات اطفا حریق را شروع کنند. در واقع سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر به عملیات امداد رسانی سرعت می بخشند. البته ناگفته نماند که چون این سیستم ها نسبت به نوع متعارف گران تر هستند، بنابراین برای فضاهای کوچک صرفه اقتصادی ندارند.
سیستم های اعلام حریق بی سیم
سیستم های اعلام حریق بی سیم برای نصب و نگهداری آسان طراحی شده اند. آنها از سیگنال های رادیویی برای انتقال اطلاعات بین آشکارسازها و مرکز کنترل استفاده می کنند و نیازی به سیم کشی را از بین می برند. این نوع از سیتم ها مناسب ساختمان هایی هستند که سیم کشی در آنها دشوار است، مانند ساختمان های تاریخی یا مکان های دورافتاده.
به طور کلی، انتخاب نوع مناسب سیستم اعلام حریق به نیازهای خاص ساختمان شما و سطح حفاظتی که نیاز دارید بستگی دارد. برای تعیین اینکه کدام نوع سیستم اعلام حریق برای شرایط شما بهترین است و اطمینان از نصب صحیح و عملکرد صحیح سیستم، مشورت با یک متخصص در این زمینه الزامی است./۱۸۶۰۸۴
نظرات