مبلغ کفاره روزه عمد و غیر عمد در سال ۱۴۰۲ طبق نظر علما کامل
مبلغ کفاره روزه ۱۴۰۲ : میزان کفاره روزه عمد و غیر عمد در سال ۱۴۰۲ طبق نظر علما کامل با عکس و جدول در اختیار کاربران محترم قرار گرفت.
مبلغ کفاره روزه عمد و غیر عمد در سال ۱۴۰۲ طبق نظر علما کامل
به گزارش مجله حرف تازه، کفاره روزه مبلغی است که در ازای باطل کردن روزه ماه رمضان باید پرداخت شود و بر عهده مکلف میباشد. کفارهروزه شکستن روزه به صورت عمدی و غیر عمدی مانند بیماری است که باید مکلف مبلغی را بابت هر روز روزه نگرفتن به نیازمندان پرداخت کند. حالا با توجه به فرارسیدن عید فطر، کفاره روزه ماه رمضان امسال (۱۴۰۲) اعلامی از نظر آیات عظام اماده کردیم
مبلغ کفاره روزه عمد و غیر عمد ۱۴۰۲ رهبری
کفاره غیرعمدی روزههای ماه مبارک رمضان از نظر رهبرانقلاب اعلام شد، کفاره باید به صورت طعام پرداخت شود که این مورد در سال جاری بر اساس نظر حضرت آیتالله خامنهای به ازای هر روز ۱۲ هزار تومان است.
کفاره روزه ۱۴۰۲ آیت الله مکارم شیرازی
آیت الله مکارم شیرازی اعلام کرد: کفاره روزه غیر عمد مبلغ «دوازده هزار تومان» است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود. همچنین کفاره روزه عمد مبلغ «هفتصد و بیست هزار تومان» است.
کفارهروزه غیر عمد مبلغ دوازده هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ هفتصد و بیست هزار تومان است.
مبلغ کفاره روزه غیر عمد ۱۴۰۲ آیتالله سیستانی
دفتر آیت الله سیستانی همچنین میزان کفاره غیرعمدی و عمدی روزههای ماه مبارک رمضان سال جاری را به ترتیب ۱۶ و ۹۶۰ هزار تومان اعلام کرد.
کفاره روزه اعلامی از نظر نوری همدانی (عمد و غیرعمد)
کفاره غیر عمد اعلامی از نظر نوری همدانی برای هر روز «دوازده هزار تومان» و کفاره عمد برای هر روز «هفتصد و بیست هزار تومان» است.
مبلغ کفاره روزه عمد ۱۴۰۲ وحید خراسانی (عمد و غیرعمد)
کفاره غیرعمدی و عمدی بنا بر اعلام نظر آیت الله وحید خراسانی برای هر روز، به ترتیب ۱۵ و ۹۰۰ هزار تومان اعلام شد.
اعلام دفتر آیتالله شبیری زنجانی درباره کفاره روزه عمد و غیر عمد
کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم بهحساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سختتر از فقیر میگذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان میتوان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.
دفتر آیتالله العظمی شبیری زنجانی، مبلغ «۷۲هزار تومان» را بابت زکات فطره هر نفر (بهحساب قیمت گندم) و مبلغ «۱۸هزار تومان» را برای کفاره افطار عذری دریافت میکند و به مصرف آن میرساند.
میزان اعلامی کفاره روزه عمد آیت الله جوادی آملی (عمد و غیرعمد)
مبلغ کفاره غیر عمد، به ازای هر روز «۱۲ هزار تومان» و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز «۷۲۰ هزار تومان» تعیین شده است.
کفاره روزه ۱۴۰۲ طبق نظر آیت الله سبحانی (عمد و غیرعمد)
کفارهروزه غیر عمد مبلغ «۱۸ هزار تومان» است. همچنین کفاره روزه عمد مبلغ «۱ میلیون ۸۰۰ هزار تومان» است.
میزان کفاره اعلامی از سوی آیت الله مظاهری
میزان زکات فطره مکلفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفل، بهازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محل زندگی خود بپردازند کافی است.
این مبلغ، امسال، بنا بر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود «پنجاه تا شصت هزار تومان» با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور، برآورد شده است. در خصوص سایر مواد غذایی، با توجه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است، مؤمنین میتوانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محل زندگی خود بپردازند.
کفاره افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفاره عمدی افطار روزه، بهازای هر روزه، شصت برابر آن میباشد.
مبلغ کفاره غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود «چهارده هزار تومان» برآورد میشود.
خرید سایر نیازمندیهای متعارف فقرا، اعم از خوراکی و غیر خوراکی، با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفاره و تحویل به آنان جایز است.
احکام کفّاره روزه
کفارهروزه به مبلغی گفته میشود که اگ یکی از سه چیز است : آزاد کردن یک بنده، یا دو ماه روزه گرفتن، یا شصت فقیر را سیر کردن (و اگر به هر کدام یک «مُدّ» که تقریباً ۷۵۰گرم است گندم یا جو یا مانند آنها بدهد کافی است). و در زمان ما که بنده آزاد کردن موضوع ندارد در میان دو چیز دیگر مخیّر است و به جای گندم می تواند مقدار نانی بدهد که گندم آن به اندازه یک «مُدّ» است. همچنین پرداخت پول به جای مُدّ کافی نیست مگر این که یقین داشته باشد فقیر، آن را صرف نان می کند.
هرگاه هیچ یک از این سه کار ممکن نشود هر چند «مُد» که مى تواند به فقرا اطعام کند و اگر نتواند باید ۱۸ روز روزه بگیرد و اگر نتواند هر چند روز که مى تواند به جا آورد و اگر نتواند استغفار کند و همین اندازه که در قلب بگوید: «استغفراللّه» کافى است و واجب نیست بعداً که قدرت پیدا کرد کفّاره رابدهد.
کفارهروزه غیر عمد
کفارهروزهه مریض و یا غیر عمد وقتی محاسبه می شود که فردی به دلیل بیماری روزه برایش ضرر داشته باشد و نتواند در ماه رمضان روزه بگیرد و بعد از ماه رمضان تا رمضان سال بعد نیز نتواند قضا کند.
برای کفاره مریض حکم دینی این است که اگر بیماری تا ماه رمضان سال آینده ادامه داشته باشد، باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد.
دادن کفارات چه از نظر مالی یا گرفتن روزه واجب فوری نیست بلکه برای انجام آن فرصت وجود دارد.
افراد برای دادن کفاره مبالغ نقدی برای تامین غذای نیازمندان و فقرا را به مراکز خیریه می دهند.
به حکم اسلام اگر شخص علاوه بر ماه رمضان در طول سال نیز مریض باشد؛ این شخص قضای روزه ماه رمضان ندارد و فقط کفاره ارزان قیمت (فدیه) باید بپردازد.
کفارهروزه عمد
کفارهروزه عمد وقتی تعریف می شود که فرد بدون عذر عمدا روزه خود را باطل کرده باشد که برای هر روز علاوه بر قضا ۶۰ مد طعام به ۶۰ مسکین باید بدهد یا ۶۰ روز روزه بگیرد.
اگر فرد به چیز حرامی روزه را باطل کرده است علاوه بر اطعام ۶۰ مسکین برای هر روز، ۶۰ روز روزه هم باید بگیرد.
اگر فرد نمی تواند ۶۰ روز روزه بگیرد، باید به ازای هر یک روز، شصت فقیر را اطعام دهد که به آن کفاره عمد گفته میشود.
خانمی که باردار است یا بچه شیر می دهد و روزه نمی گیرد، باید کفاره آن را پرداخت کند که برای هر روز یک مد طعام (۷۵۰ گرم آرد، گندم، برنج و…) به فقیر بدهد که به آن کفاره غیر عمد گفته می شود.
ادای کفاره عمدی زمان مشخصی ندارد اما نباید به تعویق بیفتد و فرد باید کفاره روزه عمد را هر زمانی که توانست ادا کند.
نحوه پرداخت
کفّاره روزه به دو روش پرداخت میشود که عبارتنداز: دو ماه روزه گرفتن و یا شصت فقیر را سیر کردن (و اگر به هر کدام یک «مُدّ» که تقریباً ۷۵۰گرم است گندم یا جو یا مانند آنها بدهد کافی است). و در زمان ما که بنده آزاد کردن موضوع ندارد در میان دو چیز دیگر مخیّر است و به جای گندم می تواند مقدار نانی بدهد که گندم آن به اندازه یک «مُدّ» است. همچنین پرداخت پول به جای مُدّ کافی نیست مگر این که یقین داشته باشد فقیر، آن را صرف نان می کند.
کفارهروزه در صورتی واجب میشود که روزهدار بداند آنچه انجام میدهد، از مبطلات روزه است. همچنین به فتوای برخی فقیهان انجام عمدی هر یک از مبطلات روزه، سبب کفاره میشود. در مقابل برخی فقهاء معتقدند باطل کردن عمدی روزه لزوماً به معنای واجب شدن کفاره نیست. بنابر نظر فقهای شیعه، اگر کسی روزهاش را با کار حرام مانند زنا یا نوشیدن شراب باطل کند، کفاره جمع (دو ماه روزه و غذا دادن به شصت فقیر) بر او واجب میشود. با این حال، برخی فقها کفاره جمع را احتیاط مستحب و برخی احتیاط واجب دانستهاند.
نظرات