راهنمای خرید کامپیوتر اداری

0

انتخاب پردازنده (CPU)

همه ما به اهمیت و نقش پردازنده در سرعت و کارایی کامپیوتر اداری واقف هستیم. برای داشتن یک کامپیوتر خوب حتماً باید یک پردازنده مناسب انتخاب کنید که به خوبی از عهده نیاز شما بر آید. در عین حال نباید بی جهت هم هزینه کنید. برای نمونه یک پردازنده Core i9 برای کسی که کارش صرفاً اجرای بازی‌های آنلاین یا کار با آفیس است، تقریباً هیچ مزیتی نسبت به مدل‌های ارزان‌تر ندارد.

 خرید کامپیوتر اداری

در حال حاضر توصیه می‌شود حداقل یک پردازنده ۴ هسته‌ای نسل جدید خریداری کنید. دقت داشته باشید پردازنده‌های بیش از دو نسل قدیمی‌تر، دیگر ارزش خرید ندارند و هیچ جوره نباید سراغ آنها بروید. برای نمونه نسل دوم یا سوم Ryzen و پردازنده‌های نسل نهمی اینتل دیگر به هیچ عنوان ارزش خرید دارند و به طور کلی پردازنده در قیمت کامپیوتر اداری تاثیر زیادی دارد

انتخاب مادربرد

اهمیت مادربرد در خرید کامپیوتر اداری: از اسم آن به خوبی پیداست اما خوشبختانه امروزه مادربردهای معمولی هم امکانات قابل قبولی دارند و دیگر نیاز نیست سراغ مادربردهای گران قیمت بروید. در عین حال باید مادربرد انتخابی حتماً از نظر درگاه‌های ارتباطی، شکاف‌های توسعه و حجم و سرعت حافظه رم قابل نصب با نیاز شما و دیگر قطعات سیستم هم خوانی داشته باشد.

خرید کامپیوتر اداری

دقت داشته باشید از یک جایی به بعد، دیگر هزینه کردن بر روی مادربرد نتیجه یا اثر ملموسی بر روی سرعت یا کارایی کامپیوتر شما ندارد و صرفاً برای قابلیت‌های لوکس، طراحی شکیل، امکانات غیر ضروری یا با تفاوت ناچیز هزینه اضافی پرداخت می‌کنید. از همین رو خرید مادربردهای گران قیمت می‌تواند غیر ضروری باشد.

قویاً توصیه می‌شود تناسب میان مادربرد با پردازنده، کارت گرافیک و حافظه رم را رعایت کنید. برای نمونه اگر یک پردازنده رده بالا یا قوی خریداری می‌کنید، نباید سراغ مادربردهای رده پایین با قابلیت‌های محدود و مدار تغذیه ضعیف بروید. همچنین به فرکانس حافظه رم قابل پشتیبانی توسط مادربرد توجه کنید.

انتخاب حافظه رم

حافظه رم باید در کنار حجم مناسب، از سرعت و تأخیر مطلوب نیز برخوردار باشد. در حال حاضر حداقل به ۸ گیگابایت حافظه رم ۲۶۶۶ مگاهرتزی نیاز دارید اما بهتر است ۱۶ گیگابایت حافظه رم DDR4 و نسل‌های جدیدتر خریداری کنید. دیگر خرید ۴ گیگابایت حافظه رم یا نسل DDR3 به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

خرید کامپیوتر اداری

معمولاً کیت‌های حافظه رم DDR4 با فرکانس ۳۰۰۰ یا ۳۲۰۰ مگاهرتز از عملکرد و قیمت مناسبی برخوردار هستند و کیت‌های سریع‌تر قیمت بالا یا تایمینگ های نه چندان دلچسبی دارند. از همین رو ۱۶ گیگابایت حافظه رم DDR4 دو کاناله با فرکانس ۳۰۰۰ یا ۳۲۰۰ مگاهرتز مطلوب است.

دقت داشته باشید سرعت حافظه رم در برخی استفاده ها چون گیمینگ چندان اثر ملموسی ندارد و در عوض حجم بالاتر بهتر است.

در مورد کیت‌های حافظه رم جدیدتر DDR5 حتی سعی کنید یک کیت حافظه با تایمینگ مناسب خریداری کنید.

فراموش نکنید مادربردها معمولاً فقط از یک نسل حافظه رم (نظیر DDR4) پشتیبانی می‌کنند و شما نمی‌توانید به دلخواه از میان DDR4 یا DDR5 انتخاب کنید و باید حتماً با مادربرد و پردازنده انطباق داشته باشد.

انتخاب کارت گرافیک

تقریباً همه ما به اهمیت و نقش کارت گرافیک در اجرای بازی‌ها یا گیمینگ و جمع كردن سيستم كامپيوتر واقف هستیم. اما کارت گرافیک برای همه استفاده‌ها لزوماً به یک اندازه مفید نیست. خرید سیستم اداری مناسب برای وب گردی یا کار با آفیس همان گرافیک داخلی پردازنده پاسخگو است و به هزینه اضافی برای خرید کارت گرافیک مجزا نیاز نیست.

در طرف مقابل خرید یک کارت گرافیک میان رده برای افرادی که با ادیت عکس یا ویدئو سر و کار دارند می‌تواند سودمند باشد و از شتاب بخشی گرافیکی برخوردار شوند. همچنین یک کارت گرافیک ارزان چون GeForce GT 1030 برای مالتی مدیا و وب گردی می‌تواند سودمند باشد.

انتخاب کولر پردازنده (خنک کننده)

در مورد پردازنده‌های معمولی تا میان رده چون پنتیوم و Core i3 معمولاً همان کولر داخل باکس پردازنده به خوبی پاسخگو است و به کولر مجزا نیاز ندارید. اما برای پردازنده‌های Core i5 و بالاتر خرید یک کولر توصیه می‌شود.

دقت داشته باشید کولر انتخابی باید با گرما و مصرف پردازنده شما تناسب داشته باشد. برای نمونه یک پردازنده Core i9 به کولر قوی‌تری نسبت به یک پردازنده Core i5 نیاز دارد. اینجاست که می‌توانید به توان طراحی گرمایی یا TDP پردازنده و چک کردن آن با توانایی کولر در دفع گرما رجوع کنید.

همچنین به ارتفاع کولر و عدم تداخل با قطعاتی چون ماژول های حافظه رم توجه کنید.

انتخاب اس اس دی (SSD)

داشتن اس اس دی تقریباً برای تمامی سیستم‌های امروزی ضروری است و به عملکرد روان‌تر و بهتر سیستم در هر استفاده‌ای کمک می‌کند. بسته به استفاده‌تان شما می‌توانید حداقل یک اس اس دی ۱۲۰ گیگابایتی SATA برای نصب سیستم عامل، درایورها و برنامه‌ها خریداری کنید اما ۲۵۰ گیگابایت مقرون به صرفه تر و بهتر است.

نظرات