بیوگرافی پرویز ثابتی رئیس ساواک و همسرش نسرین +‌فرزندان و جنجال اخیر و سوابق

0

بیوگرافی پرویز ثابتی رئیس ساواک و همسرش نسرین +‌فرزندان و جنجال اخیر و سوابق

پرویز ثابتی کیست : پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران بود که در ۴ فروردین ۱۳۱۵ در سنگسر متولد شد. او رئیس ساواک تهران و از مهره های اصلی سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) بود که به صورت مستقیم به شخص محمدرضا پهلوی گزارش می‌داد. او بعد از پیروزی انقلاب از ایران مهاجرت کرد و به آمریکا رفت. عکسی از او بعد از ۴۴ سال فرار از ایران در ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ در کنار دخترش پردیس ثابتی خبرساز شد. در ادامه بیوگرافی کاملی از پرویز ثابتی و همسر و فرزندانش همراه با زندگی شخصی و سوابق، خانواده و الان کجاست و سرنوشت و عکس های پیری او را برای شما کاربران عزیز در این صفحه از مجله حرف تازه اماده کرده ایم.

پرویز ثابتی کیست؟ بیوگرافی پرویز ثابتی و همسر و فرزندانش از ساواک تا آمریکا + خانواده و سوابق

بیوگرافی پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران

پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران بود او متولد ۶ فروردین ۱۳۱۵ در سنگسر می باشد و بعد پیروزی انقلاب از ایران مهاجرت و به آمریکا رفت و در حال حاضر در کنار همسرش نسرین و دخترانش پردیس و پریسا در آمریکا زندگی می کند.

او  اصالتا اهل سنگسر سمنان، مقام امنیتی رژیم پهلوی، رئیس ادارهٔ کل سوم ساواک و رئیس ساواک تهران و مسئول ادارهٔ سوم (مهم‌ترین رکن) طی سال‌های ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ است. او به مرد مخوف ساواک معروف بود. پرویز ثابتی هم اکنون در کنار دخترش پردیس ثابتی در امریکا زندگی می کند و بعد از پیروزی انقلاب از ایران فرار کرد. عکسی از او بعد از ۴۴ سال فرار از ایران در ۲۲ بهمن در کنار دخترش پردیس ثابتی خبرساز شد.

ثابتی پس از انقلاب سال ۵۷، از ایران خارج شد و به صورت مخفیانه زندگی می‌کرد و در تمام این ۴۴ سال حتی یک عکس هم از او منتشر نشده است.

بیوگرافی پرویز ثابتی و همسر و فرزندانش از ساواک تا آمریکا + خانواده و سوابق

پرویز ثابتی، رئیس اداره سوم ساواک، یکی از مقام‌های بلند پایه امنیتی حکومت پهلوی بود. ثابتی رئیس اداره سوم ساواک . از مهره‌های اصلی سازمان اطلاعات و امنیت کشور (ساواک) بود که به صورت مستقیم به شخص محمدرضا پهلوی گزارش می‌داد.

او از مُهره‌های اصلی سازمان اطلاعات و امنیت کشور بود و با نوشتن بولتن‌های محرمانه و فوق سرّی، علاوه بر نخست‌وزیر و رئیس کل ساواک، برای دفتر مخصوص شاه از اوضاع داخلی کشور، تحلیل سیاسی می‌نوشت.

سوابق و سال های فعالیت

ثابتی در شهر سنگسر استان سمنان متولد شد. او دوران ابتدایی را از سال ۱۳۲۲ تا ۱۳۲۸ در سنگسر و دوران دبیرستان را از ۱۳۲۸ تا ۱۳۳۴ در تهران گذراند. وی دانش اموخته رشته حقوق و فارغ التحصیل دانشگاه تهران در مقطع لیسانس در رشته قضایی می باشد. در بهمن ماه ۱۳۳۷ با معرفی ضرابی (مدیر کل نهم ساواک) به عنوان تحلیلگر سیاسی به استخدام ساواک درآمد.

ثابتی از چهره‌های معروف ساواک و رئیس اداره یکم این سازمان به‌شمار می‌رفت که زندان کمیته مشترک ضدخرابکاری (موزه عبرت فعلی) هم از زیرمجموعه‌های آن بشمار می‌رفت و شکنجه زندانیان و مبارزان پیش از انقلاب زیر نظر وی صورت می‌گرفت.

همسر پرویز ثابتی کیست

همسر پرویز ثابتی کیست

پرویز ثابتی سال ها پیش با نسرین (نانسی) ثابتی ازدواج کرد. حاصل این ازدواج دو فرزند دختر به نام پردیس است. پردیس ثابتی دانشمند زيست شناس و متخصص ژنتیک و ویروس شناسی دختر پرویز ثابتی می باشد.

فرزندان پرویز ثابتی

فرزندان پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران

ثابتی که به مرد مخوف ساواک معروف است و از مهره های اصلی مقامات امنیتی پهلوی محسوب می شود دو دختر دارد که در حال حاضر در امریکا در کنار فرزندانش و همسرش ننسی زندگی می کند.

 

سوابق پرویز ثابتی

جنایات و اختیارات پرویز ثابتی

اداره کل سوم ساواک به ریاست ثابتی دارای ۹ اداره بود. هر اداره شامل چندین بخش و هر بخش مسئول کنترل یک یا چند سازمان، وزارتخانه، حزب، گروه‌های اجتماعی، اقوام (نظیر کرد، لر، بلوچ و آذری)، اقلیت‌های مذهبی، روحانیون، دانشگاهیان، اعضای ارتش، مطبوعات و حتی وابستگان رژیم شاه، اعضای لژهای فراماسونری داخل کشور و بهایی‌ها بود.

این حوزه گستره اختیارات، پرویز ثابتی را به قدرتمندترین مقام امنیتی رژیم تبدیل کرد. مهم‌ترین وظیفه اداره کل سوم، مدیریت و هماهنگی کلیه نهادهای امنیتی عصر پهلوی نظیر رکن دو ارتش، شهربانی و ژاندارمری بود که نمود عینی آن در قالب‌های نظیر کمیته مشترک ضدخرابکاری ساواک و شهربانی هویدا شد. همه آنچه مردم ایران از ساواک تصور می‌کردند مربوط به اداره تحت امر ثابتی بود.
معروف است در دوران ریاست‌جمهوری جان اف کندی، وی مقامات ایرانی را به انتخابات آزاد سفارش کرد. شاه از تیمسار پاکروان خواست از اوضاع مملکت تحلیل جامعی ارائه دهد تا او به جمع‌بندی برسد و پاکروان، این وظیفه را به ثابتی سپرد.

ثابتی در گزارشی که تهیه کرد نوشت که “مردم ایران برای دموکراسی آمادگی ندارند و اینکه شاه برایشان جذبه دارد و محبوب آنها باشد، کافی است؛ دادن آزادی و درانداختن انتخابات آزاد، دست حکومت را می‌بندد و کار دست ما خواهد داد!”

سال ۹۱ کتاب خاطرات وی با نام «در دامگه حادثه» منتشر شد که بسیاری از فعالان سیاسی داخل و خارج کشور به مطالب آن انتقاد کرده و ثابتی را به تطهیر ساواک و تحریف تاریخ جنایات ساواک متهم کردند. ۱۹۸ نفر از زندانیان ساواک نیز در نامه‌ای با استناد به «عهدنامه بین المللی منع شکنجه و مجازات‌های اهانت آمیز و غیرانسانی» (مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دهم دسامبر ۱۹٨۴) ، خوستار پیگرد حقوقی ثابتی و اخراج وی از آمریکا شده بودند.

مدیر امنیت داخلی مخوف‌ترین دستگاه اطلاعاتی منطقه در اورلاندو به‌عنوان یک سه‌ملیتی ایرانی، اسرائیلی و آمریکایی زندگی می‌کند و شرکت اقتصادی به نام Paris Enterprises دارد. او از حامیان مالی کمپین انتخاباتی جرج بوش و کمیته ملی جمهوریخواهان بوده‌ است.

فرار از ایران

وی در ۹ آبان ۱۳۵۷ با نام مستعار عالیخانی از طریق فرودگاه بین‌المللی مهرآباد، تهران را به مقصد لندن ترک کرد. ثابتی، رئیس امنیت داخلی ساواک، که بنا به مختصات شغلی‌اش صاحب چندین پاسپورت به اسامی مختلف بود، در اواخر حکومت ازهاری به ژنو گریخت و از آنجا به اتفاق همسرش به اسرائیل رفت. او که به شکنجه‌گر مخوف ساواک شهرت داشت، در شهر سانفرانسیسکو در خانه‌ای مجلل مسکن گزید و تنها وابسته رژیم سابق (پهلوی) بود که یک ماه پیش از فرار خود، خانه تازه ساخته‌اش را واقع در شهرک غرب به سفیر یکی از کشورهای غربی فروخت. ثابتی مخوف پس از فراز و نشیب فراوان در ایالت فلوریدای آمریکا روزگار گذراند و فعالیت‌هایی در زمینه خریدوفروش زمین و ساختمان را آغاز کرد.

استخدام ساواک

پرویز ثابتی بهمن ۱۳۳۷ عضو ساواک شد. ساواک دارای ۱۰ اداره کل بود. اداره کل سوم (امنیت داخلی) مهم‌ترین بخش ساواک بود. ثابتی در سال ۱۳۵۲ از سوی نصیری (رئیس وقت ساواک) به ریاست اداره کل سوم تعیین شد. او طبق سلسله مراتب نفر دوم بود ولی به دلیل گستره اختیارات تبدیل به مهمترین شخصیت امنیتی رژیم شاه در دهه ۵۰ شد.

سرنوشت پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران

پردیس ثابتی، دختر پرویز ثابتی رئیس اداره امنیت داخلی ساواک، پس از ۴۴ سال عکسی از او منتشر کرد.

پرویز ثابتی رئیس امنیت داخلی و چهره معروف ساواک بعد از سالها زندگی در انزوا و دوری از رسانه‌ها در تجمع دیروز ضدانقلاب در لس‌آنجلس به‌همراه خانواده‌اش شرکت کرد. او روز ۹ آبان ۱۳۵۷ از ایران گریخت و ۳۳ سال در سکوت بود. سال ۱۳۹۰ پس از وقایع سال ۱۳۸۸ در ایران برای اولین بار مصاحبه انجام داد. امّا کماکان تصویری از او در محافل عمومی منتشر نشد تا اینکه روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ پردیس ثابتی دختر پرویز در صفحه توئیتری خود تصویری از حضور خانوادگی‌شان در تجمع چند نفره معارضین آمریکانشین منتشر کرد. پرویز ثابتی نیز بود.

درخواست غریب آبادی برای تعقیب قضایی پرویز ثابتی

معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه در نامه‌ای به دادستان کل کشور خواستار تعقیب قضایی پرویز ثابتی رئیس ساواک تهران شد.

«کاظم غریب آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به دادستان کل کشور، خواستار گردآوری مستندات جرایم ارتکاب یافته از سوی پرویز ثابتی و شناسایی قربانیان این جرائم و اقدامات لازم جهت طرح شکایت و تعقیب قضائی وی در پرتو مفاد قانون آئین دادرسی کیفری شد.

غریب آبادی تاکید کرد: ثابتی با سابقه سراسر ظالمانه و نفرت‌انگیز خود و ارتکاب جنایات و نقض های فاحش حقوق بشری از جمله شکنجه مبارزان، انقلابیون و آزادی خواهان، پس از ۴۴ سال به بهانه آزادی خواهی در تجمعات سلطنت طلبان آمریکانشین ضد آزادی و ضد مردم سالاری که سعی در مطرح کردن او و سرپوش گذاشتن بر جنایاتش را دارند، شرکت کرد. از این رو، این موضوع منجر به مطالبه‌گری افکار عمومی از دستگاه‌ قضایی شده است.

لازم به توضیح است پرویز ثابتی یکی از مرموزترین چهره‌های امنیتی تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود که در زمان رژیم شاه به عنوان رئیس اداره سوم ساواک و رئیس ساواک تهران منصوب شد. اختیارات او به قدری گسترده بود که چشم و گوش محمدرضا شاه لقب گرفت و وظیفه اصلی او حمایت از شاه از طریق کشف و ریشه‌کن ساختن افرادی بود که با حکومت مخالف بودند.

وی در دوره فعالیت خود، بدترین شکنجه‌ها و جنایت بارترین اقدامات را علیه مردم بی‌گناه ایران به کار گرفت.»

منابع/ تسنیم، ویکی پدیا

نظرات