ساعتچی

نکات مهم مالیات بر ارزش افزوده که هر کاسبی باید بداند

0

ارزش افزوده، به عبارت خیلی ساده و راحت، یعنی مالیات بر مصرف کالا و خدمات که از سوی مصرف کنندگان پرداخت و ابتدا به حساب فروشندگان کالا و خدمات واریز و سپس آنها نیز به حساب خزانه دولت واریز می کنند.

 مالیات بر ارزش افزوده

ارزش افزوده اصلا یعنی چه؟

در اینجا عینا ماده قانونی ارزش افزوده را جهت اطلاع کامل برای شما می آوریم.

ارزش افزوده تفاوت بین ارزش کالا و خدمات تولید شده، با ارزش کالا و خدمات عرضه شده، در یک دوره می باشد

همچنین بخوانید: توضیحات کامل گرفتن گواهی ارزش افزوده

گواهی ارزش افزوده

در واقع، مالیات بر ارزش افزوده؛ شکلی از دریافت مالیات است که علاوه بر تولید کننده کالا و خدمات، از هر فروشنده دیگری که این محصولات را عرضه می کند، برای یکبار اخذ می شود و پس از آن بر عهده خریدار یا مصرف کننده است تا چنین مالیاتی را در هنگام خرید، پرداخت نماید.

مطابق این قانون، فروشندگان کالا و خدمات، می بایستی هر سه ماه یکبار، مبالغ دریافتی از مشتریان خود بابت این ارزش افزوده را طی یک اظهارنامه به شماره حساب خزانه دولت که از سوی سازمان امور مالیاتی در اختیار آنان گذاشته می شود، پرداخت کنند.

چنانچه در پرداخت این مبالغ، سهل انگاری یا ممانعتی صورت بگیرد، متخلفین مشمول جرایم سنگین مالیاتی خواهند شد. به این خاطر است که فروشندگان کالا و خدمات، علاوه بر دریافت کد اقتصادی شرکت، می بایستی نسبت به اخذ مدارک مربوط به این نوع مالیات نیز اقدام نموده و در شروع کار، با نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده نیز آشنا شوند.

مالیات بر ارزش افزوده

دریافت گواهی ارزش افزوده

ابتدا باید بدانیم که صدور گواهی ارزش افزوده، محدودیت زمانی دارد و با تشخیص سازمان امور مالیاتی، اغلب به صورت شش ماهه و یا یکساله صادر می شوند و پس از انقضای تاریخ، می بایستی، گواهی مذکور را تمدید نمود.

لازم است به ذکر این نکته مهم پرداخته شود که به دلیل برخی سوء استفاده های پیش آمده توسط معدودی از فروشندگان، مبنی بر دریافت مبلغ ارزش افزوده از مشتریان خود قبل از اخذ گواهی آن، لازم است تا خریداران، در موقع خرید کالا یا خدمت، حتما از فروشندگان درخواست نمایند تا گواهی ارزش افزوده خود را به رویت آنان برسانند و تا از وجود گواهی و اعتبار زمان آن مطمئن نشدند، از پرداخت مالیات ارزش افزوده خودداری نمایند.

مبنای نرخ مالیات ارزش افزوده چگونه است؟

از سال ۱۳۸۷ که اخذ مالیات ارزش افزوده، رسما آغاز گردید، نرخ محاسبه این نوع مالیات، ابتدا ۳% درصد بود. از آن سال تاکنون، به مبلغ فوق، ۶% دیگر افزوده شد و در حال حاضر نرخ مالیات بر ارزش افزوده جاری در کشور، ۹% درصد می باشد، که شش درصد این مقدار بابت مالیات ارزش افزوده است و سه درصد باقیمانده نیز، بابت عوارض ارزش افزوده لحاظ گردیده است.

دریافت گواهی ارزش افزوده با کد اقتصادی

اشخاص حقوقی و یا حقیقی که اقدام به ثبت شرکت تجاری و یا موسسات غیر تجاری نموده اند، می بایستی جهت تعیین تکلیف امور مالیاتی خود، اقدام به انجام دو کار مهم نمایند. اول اخذ کد اقتصادی و دوم دریافت گواهی ارزش افزوده. در اینجا به نحوه دریافت گواهی ارزش افزوده اشاره خواهیم داشت.

  1. ثبت نام ابتدایی (پیش ثبت نام) در سایت evat.ir، با کلیک نمودن بر قسمت ثبت نام، فرمهای مربوطه، شامل مشخصات شناسنامه ای، آدرس و شماره کد اقتصادی متقاضی را تکمیل نموده و مرحله را تا به انتها باید ادامه دهید. در قسمت بعدی باید گزینه ثبت درخواست را کلیک نمایید و کد رهگیری داده شده را، یادداشت نمایید. در مرحله آخر باید از طریق قسمت چاپ درخواست، پرینت درخواست گرفته شود تا در مراحل بعدی به عنوان یکی از مدارک لازم به اداره امور مالیاتی ارائه گردد.  متقاضیان اخذ گواهی ارزش افـزوده، در هنگام پیش ثبت نام، باید حتما دارای کد اقتصادی باشند.
  2. ارائه برگ ثبت نام اولیه به همراه مدارک مربوط به آن، به اداره امور مالیاتی.
  3. ثبت نام ثانویه و اخذ رمز عبور از سامانه.
  4. ارائه تمامی مدارک تهیه شده، به سازمان امور مالیاتی استان محل سکونت.

مدارک لازم در هنگام ثبت نام اولیه

  • یک نسخه از آگهی تاسیس شرکت که در روزنامه رسمی به چاپ رسیده است.
  • در صورت تغییر در شرکت، ارائه یک نسخه از آگهی تغییرات شرکت که در روزنامه رسمی به چاپ رسیده باشد.
  • ارائه کد اقتصادی.
  • رونوشت از مدارک هویتی همه اعضاء دارای حق امضاء شرکت یا موسسه (کارت ملی و شناسنامه).
  • ارائه وکالتنامه، در صورتی که متقاضیان دریافت گواهی ارزش افـزوده، انجام کار را بر عهده وکیل گذاشته باشند.
  • ارائه کد پستی محل سکونت متقاضیان و یا محل فعالیت تجاری یا خدماتی آنها (شرکت یا دفتر).
  • ارائه آدرس محل زندگی متقاضی.
  • ارائه یک شماره تلفن ثابت و یک شماره از تلفن همراه متقاضی. برای شرکتها و موسسات تجاری و غیر تجاری، این شماره ها به ترتیب، از شرکت و مدیر عامل باید باشد.
  • ارائه گواهی صلاحیت فعالیت اقتصادی از مراجع مربوطه و یا موجود بودن نام شرکت در سایت مربوط به رتبه بندی شرکتها.

مدارک لازم در هنگام ثبت نام مرحله دوم

  • ارائه کد اقتصادی.
  • ارائه رونوشت برابر با اصل مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی) اعضای ذی حق امضاء.
  • آگهی آخرین تغییرات شرکت یا موسسه، که در روزنامه رسمی به چاپ رسیده باشد.
  • ارائه شماره حساب بانکی شرکت یا موسسه.
  • ارائه شماره تماس مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره (تلفن ثابت و همراه).
  • ارائه نشانی و کد پستی محل سکونت مدیر عامل یا رئیس هیئت مدیره.
  • ارائه نام بانک عامل شرکت یا موسسه، به همراه نام شعبه و کد شعبه آن.

مالیات بر ارزش افزوده

مدت اعتبار گواهی ارزش افزوده

مدت اعتبار گواهی ارزش افـزوده در ابتدا ۶ ماهه می باشد، در صورتی که بدهی نداشته باشید ۱ ساله خواهد شد، و در صورتی که ۳ سال مالیات بر ارزش افـزوده خود را پرداخت کرده باشید و خوش حساب باشید ۵ ساله خواهد شد.

ثبت شرکت میزان

امیدواریم تا به اینجا؛ مطالب ارائه شده در خصوص مسائل مربوط به نحوه دریافت گواهی ارزش افـزوده برای شما مفید بوده باشد. توصیه ما به شما این است که قبل از شروع درخواست گواهی ارزش افـزوده، با مشاوران حرفه ای در www.sabt-ag.ir مشورت کنید؛ تا آنها در سریع ترین زمان ممکن، کوتاه ترین راه انجام درخواست شما را به آسانی برای شما تشریح کنند. با شماره تلفن، آدرس اینترنتی و یا نشانی زیر، با ما در تماس و ارتباط باشید.

آدرس وب سایت میزان

اپراتورهای ما از ساعت ۸ لغایت ۲۲ تمامی روزهای هفته به غیر از روزهای تعطیل، آماده هدایت شما به بخش مشاورین می باشند.

نظرات