متریال های متداول اما کمتر شناخته شده در ساختمان

0

روز به روز به تعداد مصالح مورد استفاده در انواع ساختمان‌ها اضافه می‌شود، در این مقاله به بررسی برخی از متریال های کاربردی و انواع ارتقا یافته آن‌ها پرداخته ایم؛ همراه ما باشید.

احتمالا می‌دانید که با پیشرفت علم و تکنولوژی، شاهد پیشرفت زیادی در صنعت ساختمان نیز بوده ایم. پیشرفت ساختمان سازی سبب شده است تا متریال های جدید و نوینی به وجود آیند که نه تنها سرعت ساخت و ساز را افزایش می‌دهند، بلکه از مقاومت و ایمنی بیشتری در برابر انواع حوادث برخوردارند.

اما علاوه بر این متریال ها، مصالحی وجود دارند که بسیار متداول بوده و از گذشته در قسمت‌های متفاوتی از ساختمان استفاده می‌شده است. در این مقاله قصد داریم به بررسی برخی از این متریال‌ها بپردازیم، همراه ما باشید.

سیمان

می‌توان گفت نمای سیمانی پرکاربردترین مورد مصرف سیمان در ساختمان است. همانطور که می‌دانید سیمان یکی از مصالحی است که در ساخت هر ساختمان حداقل یک بار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از سیمان به واسطه سرعت اجرای بالا، آسان، مقاومت مناسب و قیمتی تقریبا پایین کاملا به صرفه است و می‌توان آن را در قسمت های مختلفی از بنا به کار برد.

حتی صفحات سیمانی سمنت برد نیز، نوعی متریال پیش ساخته هستند که در ساخت آن‌ها از سیمان استفاده شده و این صفحات سیمانی  با استفاده از انواع الیاف ارتقا یافته اند.

از صفحات سمنت برد با توجه به ضخامت‌شان در انواع نمای ساختمان، دیوارهای داخلی، سقف و کف استفاده می‌شود. پنل های سمنت برد، عموما در کارخانه به روش اتوکلاو در انواع مختلفی مانند طرح دار، طرح چوب یا ساده عمل آوری می‌شوند و می‌توان گفت به کاربردن این متریال در ساختمان مزایای بسیار زیادی دارد که یکی از آن‌ها قیمت مناسب این متریال نسبت به مقاومت‌ش است.

 متریال های مناسب نمای ساختمان

سرامیک

سرامیک نیز یکی از متریال‌هایی است که استفاده از آن در ساختمان به گذشته بر می‌گردد. عمده استفاده این متریال در یک ساختمان، مکان‌های خیس و مرطوب مانند سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه بود.

سرامیک نیز مانند متریال‌های دیگر در طول زمان دستخوش تغییرات شد و سرامیک‌هایی با جذب آب نزدیک به صفر به نام سرامیک‌های پرسلان تولید شدند که به دلیل مقاومت در برابر باران و رطوبت، سرامیک را به گزینه ای مناسب برای استفاده در نما تبدیل کرد.

نمای سرامیک به دلیل مزایایی که دارد در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری واقع شده است، اگر بخواهیم به برخی از این مزایا اشاره کنیم؛ باید بگوییم:

  • سرعت اجرایی بالا
  • تنوع در رنگ و ابعاد
  • امکان تعویض پنل‌ها در صورت بروز آسیب
  • امکان اجرا به روش خشک و ملاتی

البته لازم به ذکر است که اجرای نمای سرامیک به صورت ملاتی دیگر متداول نیست و انواع روش‌های نصب نمای سرامیک را روش‌های خشک مانند نصب به روش کیل، شیاری و کلیپسی تشکیل می‌دهند. هر کدام از این روش ها ویژگی‌های خاص خود را دارند و متناسب با بودجه کارفرما و تشخیص شرکت مجری یکی از این سیستم‌ها انتخاب می‌شود.

متریال های مناسب نمای ساختمان

بتن

به نقل از ویکی پدیا، بتن متریالی است که از ترکیب سیمان، آب و سنگدانه تولید می‌شود. بتن در ساختمان، عموما کاربرد سازه ای دارد و برای استحکام بیشتر ساختمان در قسمت‌هایی مانند فونداسیون و ستون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تغییر در ساختار شیمیایی بتن نیز باعث شده است تا  نوعی ارتقا یافته از بتن به نام بتن اکسپوز تولید شود که علاوه بر استفاده در سازه ساختمان، برای انواع دیوارهای داخلی و خارجی، سقف ، کف و برخی المان های دکوراتیو مورد استفاده قرار بگیرد.

از دیگر بتن‌های ارتقا یافته می‌توان به GFRC اشاره کرد. جی اف آر سی نوع دیگری از بتن است که با استفاده از الیاف فایبرگلاس مسلح شده است. استفاده از این الیاف در بتن، سبب افزایش مقاومت کششی بتن می شود که از ایجاد ترک در سطح بتن جلوگیری می کند. نقش دیگری که الیاف فایبرگلاس در gfrc ایفا می کنند، افزایش مقاومت این پانل ها در برابر سایش و ضربه است.

نمای gfrc را عموما میتوان در بناهای مذهبی، مانند مساجد مشاهده کرد. این پنل ها انتخابی مناسب برای اشکال اسلیمی و هندسی هستند.

آجر

آجر به عنوان یکی از مصالح بومی در سراسر ایران شناخته می شود، چه زمانی که از خشت‌های گلی استفاده می کردند، چه در حال حاضر که انواع مختلفی از آجر تولید می‌شود.

بناهای بسیاری در ایران وجود دارند که با استفاده از آجر، اجرا شدند و در سطح بین المللی شناخته شده هستند.

روش اجرای آجر در گذشته به روش ملاتی بود، اما در حال حاضر مانند نمای سرامیکی، روش‌های اجرایی آجر نیز پیشرفت کرده است و به روش خشک (با استفاده از ریل و اتصالات فلزی) قابل اجرا است.

متریال های مناسب نمای ساختمان

آشنایی با انواع مصالح ساختمان با نمادیزاین

همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم پیشرفت علم و تکنولوژی باعث تولید متریال های متنوعی شده است. ما در وب سایت نما دیزاین تا جایی که توانسته‌ایم تمامی متریال های بروز، روش های نوین اجرای نما و نصب جدیدترین متریال ها را مورد بررسی قرار داده ایم. نمادیزاین مجموعه‌ای است که بیش از ۱۰ سال در زمینه طراحی و اجرای انواع نمای خشک با استفاده از متریال های مختلف فعالیت دارد. در صورتی که در رابطه با انواع مصالح نمای ساختمان کنجکاو هستید می توانید به وب سایت نما دیزاین مراجعه کرده و نام متریال مد نظر خود را در نوار جستجو وارد کنید. از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم.

نظرات