بیوگرافی مهران کریمی ناصری پناهنده ایرانی فرودگاه شارل دوگل فرانسه + عکس درگذشت
بیوگرافی مهران کریمی ناصری پناهنده ایرانی فرودگاه شارل دوگل فرانسه کیست + عکس درگذشت
مهران کریمی ناصری پناهنده ایرانی کیست؟ بیوگرافی مهران کریمی ناصری مرد ایرانی که در فرودگاه شارل دوگل فرانسه زندگی می کرد و همسر و فرزندان همراه با عکس و تصاویر و داستان زندگی از ایران تا فرودگاه شارل دوگل فرانسه و علت درگذشت و فوت مهران کریمی ناصری سوژه ایرانی فیلم ترمینال در ادامه مطلب از مجله حرف تازه میخوانید.
بیوگرافی مهران کریمی ناصری و همسرش
مهران کریمی ناصری Mehran karimi Nasseri معروف به سِر آلفرد مهران زادهٔ سال ۱۳۲۴ در مسجد سلیمان اهل ایران بود که به واسطه ۱۸ سال زندگی در ترمینال ۲اف فرودگاه شارل دوگل فرانسه در بین مردم جهان معروف شد ۱۲ نوامبر ۲۰۲۲ در سن ۷۷ سالگی به مرگ طبیعی فوت کرد. درگذشت و فوت مهران کریمی ناصری با واکنش های زیادی در جهان همراه بوده است. زندگینامه و داستان مهاجرت و زندگی او الهام بخش ساخت فیلم ترمینال استیون اسپیلبرگ در سال ۲۰۰۴ شد. در واقع او سوژه ایرانی و کاراکتر واقعی فیلم سینمایی ترمینال ساختهٔ استیون اسپیلبرگ بود.
داستان زندگی
مهران کریمی ناصری در سال ۱۹۴۵ در مسجد سلیمان در یک خانواده ایرانی به دنیا امد. پدرش پزشک شرکت نفت بود و مادرش پرستاری از اسکاتلند بود که او نیز در شرکت نفت در مسجد سلیمان کار میکرد. آقای کریمی ناصری در سپتامبر ۱۹۷۳ وارد بریتانیا شد تا دوره سه ساله مطالعات یوگسلاوی را در دانشگاه برادفورد بگذراند. او که به سِر آلفرد مهران نیز معروف است، پناهنده ایرانی بود که در فرانسه سکونت داشت. او از ۸ اوت ۱۹۸۸ تا اوت ۲۰۰۶ در ترمینالِ فرودگاه شارل دوگل پاریس زندگی کرد و چندین روز پیش از مرگ به آنجا بازگشت. او قبیل از مرگش، پیش از بازگشت به فرودگاه در خوابگاهی در پاریس سکونت داشته است.
داستان مهاجرتی او پیچیده و پر از معما است. او در نوامبر ۱۹۸۸ پس از پرواز از ایران به لندن، برلین و آمستردام برای یافتن مادرش در فرودگاه پاریس اقامت گزید.
کریمی ناصری که قادر به ارائه مدارک لازم نبود از هر کشوری که به آنجا میرفت اخراج میشد. او سرانجام در سال ۱۹۹۹ توانست وضعیت پناهندگی و حق ماندن در فرانسه را بگیرد اما در فرودگاه ماند.
کریستین بورگه، وکیل او در آن زمان گفت: «او دیگر نمیخواهد فرودگاه را ترک کند چون از رفتن می ترسد.»
ازدواج و همسر و فرزندان
او هیچوقت ازدواج نکرد و همسر و فرزندی نداشت.
از زندان شاه تا پناهندگی
پس از تحصیل در انگلستان و بازگشت به ایران، در سال ۱۹۷۷ توسط ساواک دستگیر شد و پس از فرار بهعنوان پناهندهٔ سیاسی در بلژیک پذیرفته میشود. اما به عشق یافتن پدر به انگلستان میرود و در مسیر فرار مدارک شناساییاش را نابود میکند تا در آنجا پناهندگی بگیرد. انگلیسیها او را بهخاطر نداشتنِ مدارک شناسایی به بلژیک، و بلژیکیها او را دوباره به انگلستان بازمیگردانند. در این رفت و آمدها سرانجام ۸ اوت ۱۹۸۸ از فرودگاه شارل دوگل پاریس سر بیرون میآورَد. اینبار اما از آنجا که فاقد مدارک شناسایی بوده، فرانسویها نمیتوانند او را به کشوری که از آن آمده بود، برگردانند.
ماجرای زندگی مهران کریمی ناصری در فرودگاه شارل دوگل فرانسه
مهران کریمی ناصری از ۱۹۸۸ تا اوت ۲۰۰۶، یعنی بهمدت ۱۸ سال، در ترمینالِ فرودگاه شارل دوگل پاریس شد. در سال ۱۹۹۹ یک وکیل فرانسوی موفق شد برای او اجازهٔ اقامت بگیرد، اما او با این استدلال که «من مهران کریمی ناصری نیستم، بلکه سِر آلفرد مهران هستم و ایرانی هم نیستم!»، از امضای مدارک سر باز میزند.
از بیماری تا مرگ و درگذشت مهران کریمی ناصری فرودگاه شارل دوگل فرانسه
او مدتی بود که به بیماری مبتلا شده بود و تاکنون علت بیماری وی ذکر نشده است. پس از ابتلا به بیماری، به بیمارستانی نامعلوم منتقل میشود. ناصری در ۱۲ نوامبر ۲۰۲۲ در ۷۷ سالگی درگذشت. او چند هفته پیش از مرگ به فرودگاه بازگشته بود و خاطراتش را مرور کرد و در منزل خود درگذشت.
یک منبع در فرودگاه به خبرگزاری فرانسه گفت که آقای کریمی ناصری قبل از ظهر روز شنبه ۱۲ نوامبر در ترمینال ۲F و به مرگ طبیعی درگذشته است.
مهران کریمی ناصری سوژه ایرانی فیلم ترمینال کیست
داستان عجیب کریمی ناصری مورد توجه استیون اسپیلبرگ کارگردان مشهور هالیوود قرار گرفت. شخصیت تام هنکس در کمدی-درام ترمینال (۲۰۰۴) به کارگردانی استیون اسپیلبرگ الهامگرفته از زندگی ناصری است.اما نه در مواد تبلیغاتی، نه در دیویدی و نه در وبسایت فیلم از ناصری به عنوان الهامبخش یاد نکردهاند. در سپتامبر ۲۰۰۳، نیویورک تایمز اشاره کرد که استیون اسپیلبرگ حقوق داستان زندگی او را به عنوان مبنایی برای فیلم ترمینال خریداری کردهاست. گاردین میگوید که شرکت سازنده دریمورکس اسپیلبرگ، ۲۵۰ هزار دلار آمریکا برای حق انتشار به ناصری پرداخت کرده و گزارش میدهد که از سال ۲۰۰۴، او پوستری تبلیغاتی فیلم اسپیلبرگ را حمل میکرد در حالی که با آن چمدانش را کنار نیمکتاش پوشانده بود. ناصری در مورد ترمینال بسیار هیجانزده بود، اما بعید بود که او فرصتی برای دیدن آن در سینما داشته باشد.
وی کتابی به انگلیسی به نام مرد ترمینال نوشته است که در آن به شرحِ سرگذشتاش میپردازد. درخواست پناهندگی وی در سال ۱۹۹۹ میلادی پذیرفته شده و وی اجازه اقامت در فرانسه را داشت.
نظرات