هرآنچه باید درباره آمپرمتر و نحوه عملکرد آن بدانید
آمپرمتر از جمله ابزارهای کاربردی در صنعت برق بوده که به منظور اندازهگیری میزان جریان عبوری از یک مدار مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از این ابزار باعث شده تا کاربر برای مهندسین و تکنیسینهای برق به مراتب آسانتر شود. از آمپرمتر در مشاغل گوناگون اعم از کارخانجات، کارگاههای صنعتی و … استفاده شده و یک ابزار پرکاربرد بشمار میرود. این ابزار در طی سالهای اخیر تغییر و تحولات بسیاری به خود دیده و به همین علت امروزه میتوانیم شاهد انواع آمپرمترهای مدرن با قابلیتهای متعدد در بازار باشیم که این موضوع ممکن است خرید آمپرمتر را برای افراد کمی دشوار کند.
آمپرمتر چیست؟
بطور کلی آمپرمتر را میتوان ابزاری کاربردی جهت اندازهگیری میزان شدت جریان عبوری از یک مدار دانست. آمپرمترهای دیجیتال نتایج اندازهگیری را از طریق یک نمایشگر به کاربر نشان میدهند در حالیکه در آمپرمترهای عقربهای یا آنالوگ، این میزان از طریق یک عقربه که بر روی صفحهای درجه بندی شده حرکت میکند، نمایش داده میشود. آمپرمترها در انواع مختلفی طراحی و تولید شدهاند که هرکدام ویژگیهای خاص خود را داشته و از مکانیزم عملکرد متفاوتی برخوردار است.
انواع آمپرمتر
بطور کلی آمپرمترها از نظر مکانیزم عملکرد به دستههای زیر تقسیم میشوند:
آمپرمتر سیمپیچ متحرک
نوعی آمپرمتر که میزان جریان عبوری را از طریق انحراف مغناطیسی میسنجد. این نوع آمپرمترها دارای عقربه خطی بوده و در حالت انحراف کامل، عقربه قادر به اندازهگیری جریانهایی در محدوده ۲۵ میکروآمپر الی ۱۰ میلیآمپر میباشند. بدلیل دوقطبی بودن میدان مغناطیسی، عقربه آمپرمتر در جهت عکس جریان منحرف میشود.
آمپرمتر آهنربای متحرک
این نوع آمـپرمتر عملکردی مشابه سیمپیچ متحرک دارد با این تفاوت که سیمپیچ در داخل آمپـرمتر قرار گرفته و یک آهنربای دائم وظیفه به حرکت درآوردن عقربه را بر عهده دارد. این نوع آمـپرمتر توانایی سنجش جریانهای بزرگتر تا چند ده آمپر را دارد. در این نوع آمـپرمتر خبری از فنر نیست و نیروی بازگشت عقربه به کمک یک آهنربا تامین میشود.
آمپرمتر الکترودینامیکی
در این نوع آمپرمتر از آهنربای الکتریکی به جای آهنربای دائمی استفاده شده که عقربه را به حرکت درمیآورد. این نوع آمپـرمتر توانایی سنجش جریانهای AC و DC را داشته و میتواند مقادیر True RMS را نیز نمایش دهد.
آمپرمترهای آهن متحرک
در این نوع آمـپرمتر، تکهای آهن تعبیه شده که با نیروی الکترومغناطیسی حاصله از سیمپیچ عمل میکند. آمـپرمتر آهن متحرک در جریانهای AC و DC کاربرد داشته و آهن استفاده شده در ساخت آن دارای یک پره متحرک متصل به عقربه و یک پره ثابت میباشد که توسط سیمپیچ احاطه شده است. این نوع آمـپرمتر برای اولین بار در سال ۱۸۸۴ توسط فردریش درکسلر ابداع شده است.
آمپرمتر سیم داغ
در این نوع آمپرمتر، عبور جریان از سیم منجر به انتشار حرارت شده و عملکرد دستگاه از این طریق صورت میگیرد. آمپرمترهای سیم داغ در مقایسه با سایر مدلها از دقت و سرعت عمل پایینتری برخوردار هستند اما معمولا برای سنجش جریانهای فرکانس رادیویی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین در جریانهای AC، میتواند مقدار موثر یا همان RMS را نیز نمایش دهند.
آمپرمتر دیجیتالی
در آمپرمترهای دیجیتالی، یک مقاومت شنت برای تولید ولتاژ کالیبره متناسب با جریان بکار رفته که در نهایت این ولتاژ توسط دستگاه اندازهگیری خواهد شد. سپس از طریق یک مبدل آنالوگ به دیجیتال، نمایشگر دیجیتال برای نمایش جریان عبوری از شنت تنظیم میشود.
آمپـرمتر انتگرالی
بسیاری از تجهیزات اندازهگیری براساس آمپرمترهای انتگرالی ساخته میشوند. این نوع آمـپرمتر بدین صورت عمل میکند که جریان در مدت زمان کارکرد جمعآوری شده و در نهایت، محصول جریان و زمان را نمایش میدهد. این نوع آمـپرمتر برای تخمین شارژ باتریها و خازنها کاربرد دارد.
خرید آمپـرمتر از رادابزار
رادابزار، فروشگاهی واقع در بازار بزرگ تهران، عرضهکننده انواع آمـپرمترهای مدرن از برندهای معتبر دنیا بوده که این محصولات را با نازلترین قیمت بازار به فروش میرساند. جهت خرید از فروشگاه رادابزار میتوانید بصورت حضوری مراجعه کرده و یا از طریق وبسایت مجموعه اقدام نمایید.
نظرات