نرخ دیه سال ۱۴۰۱ + جدول دیه سال ۱۴۰۱ برای مرد و زن و اعضای بدن

0

نرخ دیه سال ۱۴۰۱ مشخص شد + میزان نرخ دیه سال ۱۴۰۱ برای مرد و زن در ماه های عادی و غیر حرام و دیه سال ۱۴۰۱ در ماه های حرام  با جدول دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۱ را در ادامه از مجله حرف تازه میخوانید

نرخ دیه سال ۱۴۰۱ + جدول دیه سال 1401 برای مرد و زن و اعضای بدن

نرخ دیه سال ۱۴۰۱ + جدول دیه سال ۱۴۰۱ برای مرد و زن و اعضای بدن

بر اساس تعیین دیه کامل انسان در سال ۱۴۰۱ قیمت دیه کامل در ماه‌های غیر حرام، ۶۰۰ میلیون تومان اعلام شد

به گزارش مجله حرف تازه، به موجب ابلاغ رئیس قوه قضائیه، قیمت دیه کامله در ماه‌های غیر حرام برای سال ۱۴۰۱ مبلغ ۶ میلیارد ریال معادل ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شد.

نرخ دیه سال ۱۴۰۱ در ماه های حرام

براساس قانون، نرخ دیه در ماه‌های حرام به میزان یک سوم افزوده خواهد شد؛ بنابراین، این میزان برای ماه های حرام، ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

ماه های حرام عبارتند از: محرم، رجب، ذی القعده و ذی الحجه

محاسبه نرخ دیه در ماه‌های حرام و غیرحرام متفاوت خواهد بود. اگر رفتار مجرمانه و آسیب بدنی مثلا تصادف رانندگی و خسارت جانی در ماه حرام یا در محدوده مکانی مکه صورت گیرد، یک سوم دیه به مبلغ قیمت دیه در ماه‌های غیرحرام افزوده می‌شود.

مبلغ دیه برای زن در سال ۱۴۰۱

توضیح اینکه فقط در تصادفات رانندگی میزان دیه برای مرد و زن یکسان محاسبه میگردد و دیه زن در موضوعات کیفری و ضرب و شتم نصف مرد می باشد.

نرخ دیه سال 1401

دیه چیست؟

قوانین بیمه‌ای برای حوادثی از جمله تصادفات رانندگی، بیمه شخص ثالث را در تمهیدات خود لحاظ کرده‌اند. این بیمه براساس نرخ دیه، انواع خسارات جانی و مالی را تعیین و پرداخت می‌کند. خسارت جانی می‌تواند مترادف نقص عضو یا حتی فوت فرد باشد. در این موارد می‌توان برحسب نرخ دیه، خسارت را محاسبه و جبران کرد.

اگر آسیبی به شخص دیگر چه عمدی چه غیر عمدی وارد شود، فرد ملزم به جبران آن خسارت است. دیه، جبران خسارت بدنی با پرداخت مالی است.

یکی از مهم‌ترین مجازات جرایم در قانون جزایی، دیه است. براساس ماده ۴۸۸ قانون مجازات اسلامی، ”دیه، مقدار مال معین است که شرع اسلام برای جبران جنایات غیرعمدی، شبه عمد، خطای محض و جنایت عمدی (اگر قاضی اجرای حکم قصاص را عملی نداند) و نقص عضو مشخص می‌کند.”

همچنین بخوانید: منظور از ارش البکاره و مهرالمثل چیست + مبلغ و قوانین ارش البکاره

انواع دیه

دیه به انواع زیر تقسیم کرده‌اند:

دیه جان: آسیبی که با قصد و اختیار وارد می‌شود. بنا بر حکم شرع، این امر موجب حق قصاص برای آسیب دیده خواهد شد. فرد آسیب دیده می‌تواند از قصاص چشم‌پوشی کرده و دیه دریافت نماید.

دیه شبه عمد: فرد مجرم قصد ارتکاب جرم منجر به آسیب دارد ولی قصد او ارتکاب خود جنایت نیست. به عنوان مثال برای ادب کردن، فردی را کتک بزنیم ولی در اثر این کتک زدن، فرد جان خود را از دست بدهد.

خطای محض: نه قصد جنایت وجود دارد و نه انجام کار منجر به آن خسارت شده است. به عنوان مثال، هنگام بازی افراد، توپ، شیشه پنجره خانه‌ای را بشکند و محکم به سر فرد موجود در آن خانه خورده و سبب مرگ او شود.

جدول دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۱ (تقریبی)

جدول دیه اعضای بدن در سال 1401

توجه: برخی از مقادیر مندرج در این جدول، ممکن است با ابلاغیه جدید قوه قضاییه، با تغییراتی مواجه شوند و این ارقام به طور قطعی نیست

بزودی جدول کامل در این بخش بروزرسانی میشود…

نرخ دیه، امری مادی محسوب می‌شود. همانند هر امر مادی و مالی دیگری، نرخ و میزان دیه برای مجرم و مقصر حوادث از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. به علاوه میزان دیه هر سال نسبت به سال قبل تغییر خواهد کرد. دلیل این تغییر نرخ دیه را می‌توان در نرخ تورم ایران یافت. با توجه به نرخ فزاینده تورم، هر سال قیمت دیه رشد می‌کند.

هر ساله بعد از اعلام درصد تورم از سوی بانک مرکزی، قوه قضاییه نرخ دیه کامل انسان را تعیین می‌کند. سپس این نرخ دیه معین به ارگان‌ها و افراد اطلاع رسانی خواهد شد. طبق مجازات اسلامی، مبلغ دیه کامل انسان معادل نرخ روز ۱۰۰ شتر سالم خواهد بود. البته معیارهای جامعه امروزی نیز در تعیین مبلغ دیه دخیل هستند. البته به هر حال باید قیمت روز دیه را در نظر گرفت.

در هنگام بروز حوادث رانندگی و تصادفات، پزشکی قانونی میزان صدمات وار به فرد را به دادگاه اعلام می‌کند. سپس دادگاه با توجه به نرخ دیه در آن سال و میزان آسیب‌های وارد شده به فرد، میزان خسارت جانی را تعیین خواهد کرد.

نظرات