ساعتچی

چگونه می‌توان از یک قرارداد مناقصه دو بار خسارت گرفت؟

0

یکی از فرایندهای رقابتی که در آن کالایی را خریداری می‌کنند یا خدماتی را به پیمانکاری واگذار می‌کنند، مناقصه نام دارد. در این نوع از معاملات، برنده کسی است که کمترین قیمت را پیشنهاد کند. مناقصه بر اساس مراحل بررسی یا شیوه‌ای که پیشنهاد دهندگان به مناقصه دعوت می‌شوند، می‌تواند انواع مختلفی داشته باشد.

بسیاری از سازمان‌های دولتی و نهادهای خصوصی برای واگذاری بخشی از خدمات خود به سایر مجموعه‌ها یا تأمین کالاهای مورد نیاز مجموعه خود از طریق مناقصه، معامله می‌کنند. این موضوع یک قانون بوده و بر اساس قانون برگزاری مناقصات مصوب سال ۱۳۸۳، تمامی تشریفات مربوط به خرید کالا و خدمات اداری دولتی را مجبور به استفاده از این قانون می‌کند.

در این مقاله سعی می‌کنیم با ارائه مفاهیمی در مورد مناقصه به شما توضیحاتی در رابطه با این موضوع ارائه کنیم که چگونه می‌توان از یک قرارداد مناقصه، دوبار خسارت گرفت؟ پس با ما تا انتهای این متن همراه باشید.

 قرارداد مناقصه

مناقصه به زبان ساده

برای این که توضیح دهیم که اصلاً مناقصه چیست، خوب است به این موضوع اشاره کنیم که مفهوم آن چیست؟ همان‌طور که احتمالاً بارها شنیده‌اید، انجام معاملات از طرف سازمان‌های دولتی با پیمانکاران دارای یکسری تشریفات خاص خود می باشد. دلیل وجود این تشریفات، بهبود وضعیت و قوانین به نفع هر دو طرف معامله است.

یکی از این تشریفات، برگزاری مناقصه برای تأمین کالاهای مورد نیاز سازمان‌های دولتی و ارائه خدمات به پیمانکاران است. بر اساس قانون مناقصه، شخصی می‌تواند امتیاز تأمین کالای یک سازمان را بگیرد که کمترین قیمت را برای تأمین آن تجهیزات در نظر گرفته باشد.

قانون مناقصه بیان می‌کند که سازمان‌های دولتی و یا نهادهای اجرایی برای تأمین کالا یا خدمات خاصی، باید از طریق برگزاری مناقصه اقدام کنند و با کمترین هزینه کارها را انجام دهند و نمی توانند با هر کسی که خودشان می خواهند قرارداد منعقد کنند.

همچنین این موضوع برای فروش هم صادق است و این سازمان‌ها باید بعد از استعلام وضعیت، یک مزایده برای فروش کالا در نظر بگیرند. مزایده مانند مناقصه یک نوع معامله رقابتی است با این تفاوت که برنده مزایده کسی است که بالاترین قیمت را پیشنهاد دهد.

دسته بندی مناقصه‌ها بر اساس چند مرحله‌ای بودن آن‌ها

مناقصه‌ها می‌توانند بر اساس مراحل خود به دو دسته زیر تقسیم بندی شوند:

  • مناقصه یک مرحله‌ای: نوعی از مناقصه که در آن تمامی افراد، پیشنهادات خود را درون یک پاکت قرار داده و به مناقصه‌گذار ارائه می‌کنند. مناقصه‌گذار با بررسی پاکت‌ها و پیشنهادات، برنده مناقصه را در طی یک جلسه رسمی اعلام می‌کند.
  • مناقصه دو مرحله‌ای: نوعی از مناقصه که علاوه بر اهمیت قیمت تأمین کالا یا خدمات، برخی از ویژگی‌های فنی هم مهم بوده و باید به آن‌ها توجه شود. به صورتی که بعد از بررسی پیشنهادات یک کمیته فنی برای ارزیابی آن تشکیل شده و نتایج را بعد از بررسی اعلام می‌کند.

قرارداد مناقصه

دسته بندی مناقصه‌ها بر اساس نوع دعوت از مناقصه گران

همان‌طور که می‌توان مناقصه را بر اساس تعداد مراحل آن دسته بندی کرد، می‌توان از طریق نوع برگزاری مناقصـه و دعوت از مدعوین نیز آن را دسته بندی کرد. بر اساس بند ب ماده ۴ قانون برگزاری مناقصات از نظر روش دعوت، عبارت‌اند از:

مناقصه عمومی: نوعی از مناقـصه که در آن منحصر به یک فرد یا افراد خاص نبوده و آگهی به صورت عمومی در جامعه منتشر می‌شود تا متقاضیان بتوانند در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

مناقصه محدود: نوع دیگری از مناقصـه که در آن تنها از تعداد افراد خاصی برای شرکت در مناقصـه دعوت می‌شوند و دارای محدودیت است.

چگونه می‌توان از یک قرارداد دو بار خسارت گرفت؟

اگر می‌خواهید از یک قرارداد دو بار خسارت بگیرید، باید دقت کنید که در قرارداد وجه الزام ناشی از قرارداد به صورت واضح تعیین شود. همچنین در متن پیمان نامه این موضوع باید به صورت شفاف و دقیق درج شود.خسارت ناشی از عدم اجرا یا تاخیر در اجرای تعهداتی که در قرارداد ذکر شده توسط طرف دیگر قابل مطالبه است.

همچنین اگر این وجه (خسارت ناشی از تاخیر در موعد مقرر پرداخت نشود، خسارت دیگری تحت عنوان خسارت دیرکرد در نظر گرفته می‌شود که در صورت مطالبه فرد قابلیت این را دارد که به او تعلق بگیرد. در نظر بگیرید که بر اساس ماده ۵۲۲ آیین دادرسی مدنی از تاریخ مطالبه، این خسارت به صورت کامل محاسبه می‌شود نه از تاریخ عدم پرداخت وجه التزام؛ مگر این که بر اساس اظهارنامه، این خسارت از سمت شما مطالبه شده باشد

قرارداد مناقصه

یک سؤال متداول در مورد مناقصه

به عنوان کسی که علاقه دارید در مزایده و مناقصه شرکت کنید، خوب است تمامی سؤالاتی که در رابطه با این موضوع وجود دارد را مطالعه کرده تا برای شما در آینده سؤالی پیش نیاید. یکی از سؤالاتی که معمولاً در این حوزه مطرح می‌شود، این است که انواع مناقصه‌های موجود کدام اند؟

حقیقت این است که مناقصه‌ها می‌توانند بر اساس نوع تشریفات، نوع مراحل و حتی شیوه دعوت افراد متقاضی دسته بندی شود.

شما می‌توانید با عضویت پایگاه مناقصات کشور در مورد آخرین مزایده‌ها و مناقصات اطلاعات لازم را کسب کنید. شرکت پارس نماد داده‌ها به عنوان بزرگترین مجموعه فعال با ۱۲۵ نیرو فعال در این حوزه به صورت تخصصی در این رابطه فعالیت می‌کند.

نظرات