ترک تریاک | ترک تریاک با خود تریاک امکان پذیر است؟
ترک تریاک با خود تریاک امکان پذیر است؟ کلینیک ترک اعتیاد نگین از برترین کلینیک های ترک اعتیاد در کشور است که علاوه بر ارائه خدمات درمانی و حمایتی با انتشار مقالات و مطالب مفید درباره مواد مخدر و ترک اعتیاد، گامی در خور ستایش در زمینه افزایش اطلاعات عمومی افراد جامعه درباره این بلای خانمان سوز برداشته است. در این مقاله اطلاعاتی درباره ترک اعتیاد به تریاک در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
تریاک از جمله افیون هایی است که از شیره گیاهی با نام خشخاش بدست می آید. ساختار شیمیایی که تریاک دارد شبیه به نوروفین است و با استعمال آن این پیک شیمایی به گیرنده های پیک های شیمیایی که در بدن به طور طبیعی ترشح می شوند می نشیند و به جای آن ها عمل می کند. پس از مدتی که فرد از تریاک استفاده می کند در صورت قطع مصرف آن در کارکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد می شود. در این صورت فرد دچار اعتیاد شده است. ترک تریاک شاید از نظر بسیاری از مصرف کنندگان این ماده سخت باشد اما باید دانست که برای ترک اعتیاد این ماده مخدر راهکار های بسیاری وجود دارد. افرادی که تریاک استعمال می کنند دچار وابستگی روحی و جسمی به این ماده می شوند پس اولین قدم در ترک آن آگاهی به اعتیاد و اراده برای ترک آن است. اعتیاد به ماده مخدر تریاک دارای علائم جسمی و روانی است که به برخی از آن ها اشاره می کنیم
- درد های عضلانی و استخوانی در صورت عدم مصرف
- بی نظمی درجه حرارت بدن ( تب و لرز )
- آب ریزش بینی
- تعریق زیاد
- خمیازه کشیدن
- سیخ شدن موی بدن
ساختار تریاک به گونه ای است که خود این ماده، مسکن و ضد درد است. اگر برای ترک آن از روش های غیر اصولی استفاده شود ممکن است عوارض خطرناکی را در پی داشته باشد.
ترک تریاک با خود تریاک
متاسفانه بسیاری از کمپ ها و کلینیک های ترک اعتیاد از روش های غیر علمی و غیر اصولی برای ترک اعتیاد بهره می برند. استفاده از موادی مانند متادون و شیره تریاک از متداول ترین روش هایی است که به صورت غیر اصولی برای بیماران تجویز می شود.
در صورت استفاده از این موارد بعد از ترک تریاک فرد دوباره باید به ترک متادون یا شیره اقدام کند. در واقع هیچ کدام از این روش ها جنبه علمی ندارند و کمکی به فرد مصرف کننده نمی کند.
بهترین روش هایی که برای ترک اعتیاد به تریاک وجود دارد بعد از معاینه فرد انجام می شود. روش های سم زدایی تدریجی و کوتاه مدت برای خلاصی از دام اعتیاد وجود دارد که دارای پایه علمی هستند و متخصصان و پزشکان بیمار را تا مرحله نهایی ترک، همراهی می کنند.
افرادی که به مصرف تریاک مبتلا هستند می توانند با مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد نگین از خدمات مشاوره ای، روان شناختی و روانپزشکی این مرکز استفاده کنند. در این مرکز داروهای تجویز شده برای ترک اعتیاد طبق دستور پزشکان و متخصصین تجویز می شود و فرد را به اعتیاد دوباره دچار نمی کند.
کاهش مصرف تریاک
ترک تریاک بسته به روش هایی که برای ترک در نظر گرفته می شود، متفاوت است. هر روشی که برای سم زدایی تریاک از بدن به کار گرفته می شود دارای مدت زمان متفاوتی است. روش هایی برای ترک اعتیاد وجود دارد که در آن میزان مصرف تریاک را به تدریج کاهش می دهند. بسیاری از افرادی که به این روش اقدام می کنند عقیده دارند که در منزل می توانند به طور تدریجی میزان مصرف این ماده مخدر را کم کنند اما متاسفانه در بسیاری از موارد این شیوه ترک کردن با شکست مواجه می شود.
شاید بتوان روش کاهش مصرف تریاک و ترک تدریجی این ماده مخدر را یکی از مطمئن ترین و ایمن ترین روش های سم زدایی تریاک در نظر گرفت.
در رابطه با این شیوه ترک، موضوعی که باید به آن توجه کرد این است که حتما باید تحت نظر پزشک و در یک شرایط سالم و کنترل شده، مصرف را کاهش داد. کاهش مصرف با توجه به سن، وزن، دوز مصرف، مدت زمان مصرف و بسیاری عوامل دیگر توسط پزشک مشخص می شود. پزشک متخصص با معاینه دقیق بیمار و آگاهی دقیق از شرایط جسمی یک الگوی مشخص به بیمار ارائه می دهد تا طبق آن بتواند میزان مصرف خود را کاهش دهد.
در این روش بیمار در طی دوره باید کاملا تحت نظر باشد و تحت نظر پزشک میزان مصرف خود را کم کند. در انتهای برنامه ای که برای کاهش مصرف در نظر گرفته شده است، میزان مصرف به طور کامل قطع می شود و پس از آن بنا به تجویز پزشک داروهایی برای دوران بعد از ترک در نظر گرفته می شود. در صورتی که هنوز سوالاتی درباره ترک اعتیاد تریاک در ذهن شما باقیمانده با مشاورین کلینیک ترک اعتیاد نگین تماس بگیرید.
نظرات