صفر تا صد انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

0

صفر تا صد انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

ماشین‌ها با خودشان هیجان سرعت آوردند. در کنار این هیجان، بحث امنیت در برابر سرعت هم پیش کشیده‌شد.

بعد از جنگ‌جهانی اول که استفاده از ماشین‌های شخصی همه‌گیر شد؛ کشورها به تکاپو افتادند تا فکری به حال امنیت سرنشین‌ها و عابرها بکنند.

 انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

بر همین اساس بود که دولت انگلیس در سال‌های ۱۹۳۰ برای نخستین بار، همه دارندگان خودروهایی را که در جاده‌ها قابلیت جابه‌جایی داشتند، مجبور کرد از بیمه خودرو استفاده کنند. بعد از انگلیس، نوبت آلمان بود تا در سال ۱۹۳۹ استفاده از این بیمه را برای راننده‌ها اجباری کند.

سال ۱۳۴۷ در ایران نگاهی جدی به چنین بیمه‌ای شکل گرفت. نام این قانون در ابتدا «قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی صاحبان وسایل نقلیه موتوری زمینی» بود که بعدها «بیمه شخص ثالث» نام گرفت.

دلیل به کاربردن عنوان شخص ثالث در این بیمه این است که در این پوشش بیمه، شخص اول، مالک وسیله‌نقلیه یا بیمه‌گذار، شخص ثانی، شرکت بیمه یا شرکتی است که تعهد جبران خسارات را به عهده می‌گیرد و شخص ثالث، فرد یا افراد زیان‌دیده در حادثه هستند.

به بیانی ساده، بیمه شخص ثالث تعهد می‌دهد تا هزینه‌ خسارت‌های وارد شده به اشخاص ثالث در تصادف‌های رانندگی را جبران کند.

از آنجایی که بیمه شخص ثالث در ایران اجباری است، پر طرفدارترین نوع بیمه محسوب می‌شود و بیشترین سهم در بازار بیمه را به خود اختصاص داده‌است.

داستان حق بیمه شخص ثالث

میزان حق بیمه شخص ثالث در ایران، ارتباط مستقیمی با میزان دیه‌ فرد مسلمان در ماه حرام دارد که قوه قضائیه آن را اعلام می‌کند. در سال ۱۴۰۰ میزان دیه فرد مسلمان در ماه حرام ۶۴۰ میلیون تومان و در ماه غیر حرام ۴۸۰ میلیون تومان اعلام شد. بر همین اساس بیمه‌ مرکزی حق بیمه پایه را به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کند.

تنوع طرح‌های مختلف بیمه شخص ثالث موجب شده تا دست متقاضی‌ها برای انتخاب بیشترین میزان پوشش باز باشد. مثلا در طرح‌های بیمه ثالث سال ۱۴۰۰ حداقل میزان پوشش و تعهد شرکت‌ها با توجه به میزان دیه ۱۶ میلیون تومان است اما می‌توان با انتخاب طرح‌های متنوع‌تر و پرداخت حق بیمه بیشتر، از بیمه‌ای استفاده کرد که سقف بیشتری از خسارات را پوشش بدهد.

انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

موسم تغییر در انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث

هدف اولیه بیمه شخص ثالث، محافظت و پشتیبانی است. در صورتی که راننده‌ و صاحب وسیله نقلیه، دچار حادثه نشده‌باشد یا از بیمه‌اش استفاده نکرده‌باشد؛ می‌تواند از تخفیف‌های بیمه شخص ثالث در موعد تمدید استفاده کند.

تخفیف عدم خسارت، بر اساس میزان سال‌هایی که شخص بیمه‌گذار از بیمه‌ خود استفاده نکرده‌باشد، می‌تواند متفاوت باشد. مثلا اگر یک سال عدم خسارت داشته‌باشیم؛ می‌توانیم از تخفیف ۵ درصدی استفاده کنیم و در صورتی که سال‌های عدم خسارت به عدد چهار برسد؛ شامل حال تخفیف ۲۰ درصدی می‌شویم.

نکته اینجاست که از ابتدای سال ۱۴۰۰ نحوه انتقال این تخفیف‌ها تغییر کرده‌است. مبنای این تغییرات هم «راننده‌محور شدن بیمه شخص ثالث» است.

اگر بخواهیم ساده بگوییم، در سال‌های گذشته، بیمه شخـص ثالث و تخفیف‌های متعلق به آن، خودرو محور بود و با خرید و فروش ماشین، امکان انتقال آن به مالک جدید وجود داشت. اما در سال جدید این قانون راننده محور شده‌است.

مثلاً اگر راننده‌ای قانون‌مدار باشیم که به مدت چند سال از بیمه‌نامه شخـص ثالث استفاده نکرده باشیم؛ این امکان برای ما وجود دارد تا با فروش ماشین همچنان از تخفیف بیمه شخص ثالث استفاده کنیم.

تا پیش از تغییرات سال ۱۴۰۰، در صورتی که می‌خواستیم وسیله‌نقلیه‌مان را بفروشیم باید تخفیف‌های بیمه را نیز به مالک جدید انتقال می‌دادیم.  اما در قانون جدید انتقال تخفیف بیمه ثالث، چنین موردی مجاز نیست.

در صورتی که صاحب بیمه شخـص ثالث بخواهد ماشین‌اش را بفروشد، می‌تواند تخفیف‌های متعلق به سال‌های قبل را به ماشین جدیدی که خریده‌است انتقال دهد.

از طرفی دیگر، اگر شخـص دارنده تخفیف بیمه شخـص ثالث بخواهد این تخفیف‌ها را به فرد دیگری انتقال دهد، آن فرد حتماً باید یکی از اعضای درجه یک خانواده‌اش باشد. یعنی بر اساس قانون جدید، انتقال تخفیف بیمه‌نامه تنها در یک خانواده و بین پدر و مادر و فرزندان امکان‌پذیر است. برای انتقال به فرزند حتما باید شرایط سنی هجده سال تمام را مد نظر قرار داد.

علاوه بر این موارد، اگر بخواهیم از تخفیف بیمه شخـص ثالث بر مبنای قانون جدید استفاده کنیم باید نکات زیر را هم در نظر داشته باشیم:

–         انتقال به خودروی جدیدی که صفر کیلومتر نباشد: خودروهای صفر کیلومتر به خاطر بیمه جاری کارخانه شامل این قانون نمی‌شوند و باید تا سر رسید یک ساله آن صبر کرد.

–         خودروی تازه خریداری شده باید کارکردش همانند خودروی قبلی باشد: امکان انتقال تخفیف از خودروی سواری به خودروی بارکش وجود ندارد.

–         در صورتی که تخفیف به خودروی جدید منتقل شود، حق بیمه از بیمه‌گذار دریافت نخواهد شد.

 

بیمه شخـص ثالث اجباری است اما اجباری به انتقال تخفیف آن نیست. با توجه به تغییرات ایجاد شده در یک سال اخیر، طبیعی است که چنین روندی مبهم باشد و درباره آن سوالاتی وجود داشته‌باشد. برای رفع این ابهامات می‌توانید حساب ویژه‌ای روی خدمات مراکز آنلاین فروش بیمه باز کنید.

بیمه‌بازار با پشتیبانی ۲۴ ساعته در تمامی روزهای هفته این فرصت را فراهم کرده تا دیگر نگران ابهامات قانون جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث نباشید. در کنار آن می‌توانید با مقایسه شرکت‌های بیمه، خیلی سریع‌تر و راحت‌تر از قبل برای خرید یا تمدید بیمه شخـص ثالث اقدام کنید.

نظرات