ساعتچی

عوارض داروهای ضد افسردگی + راه حل

0

برخی از پزشکان هنگام مواجه با بیماری که در مرحله شدیدی از افسردگی قرار دارد داروها و قرص‌های مختلفی را تجویز می‌کنند. این داروها ممکن است که علائم افسردگی را در فرد کاهش دهد اما به دلیل شیمیایی بودن ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشید که میتوان به وابستگی به مصرف دارو اشاره کرد. در ادامه توضیحات مختصری در خصوص عوارض و علت اعتیاد به داروی ضد افسردگی آمده است.

پزشکان برای بیماران با سطح افسردگی خفیف داروی ضدافسردگی تجویز نمی‌کنند و این داروها معمولاً برای افرادی است که در مرحله متوسط و حاد این بیماری قرار دارند.
برای مثال افرادی که دچار پانیک و حمله‌های عصبی مداوم می‌شوند و همچنین کسانی دچار اختلال اضطراب پس از سانحه پس از وقوع یک حادثه شده‌اند لازم است تا از داروهای ضد افسردگی مصرف نمایند.
نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که داروهای ضدافسردگی برخی از فعالیت‌های شیمیایی مغز را که مستقیماً به احساسات و میزان افسردگی فرد وابسته است را کنترل کرده و سبب افزایش نوروترانسمیترها خواهد شد؛ اما هم‌زمان با افزایش نوروترانسمیترها مقدار سروتونین و نورآدرنالین در بدن به طرز قابل توجه‌ای کاهش خواهد یافت که این می‌تواند یکی از عوارض داروهای ضد افسردگی لقب گیرد.

برخی از افراد هستند که برای سرخوشی موقت داروهای ضد افسردگی را بدون تجویز نسخه پزشک مصرف می‌کنند. همان‌گونه که گفته شد داروهای ضدافسردگی می‌توانند مقاومت را در بدن فرد ایجاد کرده و او را دچار اعتیاد کند؛ اما لازم است بدانید که نوع اعتیاد این داروها با اعتیادی که با مصرف هرویین و الکل رخ می‌دهد تفاوت دارد.
در این نوع از اعتیاد فرد تمایلی به مصرف مجدد آن ندارد اما در صورتی که دوز مصرفی خود را به یک باره قطع کند ممکن است دچار حملات مختلف عصبی، لرزش دست و پا و همچنین تعریق بدن شود
یکی دیگر از عوارض مصرف داروهای ضد افسردگی این است که در دوزهای بالا می‌تواند خطر اوردوز سکته را در فرد به وجود آورد. در صورتی که فرد مقدار زیادی از داروی ضد افسردگی را مصرف کرده باشد ممکن است با علائمی همچون خشکی دهان، ضربان نامنظم قلب، گشاد شدن مردمک چشم و همچنین سرگیجه مواجه شود که لازم است برای درمان و پاک‌سازی بدن هرچه زودتر نزد پزشک متخصص مراجعه نماید.

داروهای ضد افسردگی

در برخی از مواقع افرادی به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و دلیل آن این است که داروهای ضد افسردگی را همراه با نوشیدنی‌های الکلی مصرف می‌کنند. به‌طور کلی مصرف داروهای ضد افسردگی را می‌توان در پارتی‌ها و میهمانی‌ها نسبت داد که افراد برای سرخوشی به‌اشتباه این دارو را با الکل مصرف می‌کنند. ترکیب الکل و داروی ضد افسردگی باعث میشود تا عوارض کلی این دارو را افزایش یافته و منجر به بروز مشکلاتی از قبیل افزایش شدید میزان فشارخون، افزایش شدید افسردگی و درنهایت مرگ مغزی شود.

آیا امکان ترک داروی‌های ضد افسردگی وجود دارد؟

جواب سوال بله است. در صورتی که شما یا یکی از اطرافیانتان به مصرف داروهای ضدافسردگی گرایش پیدا کرده‌اید لازم است تا به‌تدریج مقدار دوز مصرفی خود را پایین آورده و به مرور مصرف آن را قطع نمایید. در کل باید گفت که انجام این کار بدون مشورت با پزشک عوارض دیگری را می‌تواند به همراه داشته باشد که می‌توان به افسردگی شدید پس از قطع دارو و همچنین تغییرات در خلق و خوی شخص مصرف کننده اشاره کرد. به همین منظور بهتر است برای ترک داروی ضدافسردگی در ابتدا باید توسط پزشک متخصص معاینه شوید تا علاوه بر مشاوره و روان درمانی(مشاوره و روان درمانی: روانشناس- تجویز دارو: روانپزشک) در صورت نیاز داروهای مکمل / روانپزشکی  برای شما تجویز شوند.

کلینیک ترک اعتیاد دکتر جوادی یکی از معدود مراکزی است که به‌طور تخصصی در زمینه اعتیاد به داروهای ضدافسردگی پرداخته و با استفاده از گروه مجرب و پزشکان متخصص آماده خدمت رسانی به شما و یا اطرافیانتان که به اشتباه داروهای ضدافسردگی را مصرف می‌کنند و به دنبال روش مناسب برای ترک آن بوده تا با عوارض کمتری دوره درمان و ترک کامل آن را پشت سر بگذارید.

شما عزیزان می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر با یکی از بهترین کلینیک‌های ترک اعتیاد در تهران یعنی دکتر جوادی برای ترک اعتیاد به داروی ضد افسردگی به وب سایت آن مراجعه فرمایید.

نظرات