کرونای بوتسوانایی Nu چیست و چه علائمی دارد؟ +عکس و نشانه های کرونا بوتسوانا
کرونای بوتسوانایی Nu چیست و چه علائمی دارد؟ +عکس و نشانه های کرونا بوتسوانا
کرونای بوتسوانایی Nu چیست و چه علائمی دارد؟ +عکس و نشانه های کرونا بوتسوانا B.۱.۱.۵۲۹ و معرفی کامل و آشنایی و جزئیات سویه جدید کرونا به نام کرونای آفریقایی یا کرونا بوتسوانا را در ادامه میخوانید.
کرونا بوتسوانا Nu چیست و چه علائمی دارد؟
مجله حرف تازه – شیوع کرونای وحشتناک بوتسوانایی Nu نگرانی جوامع بشری و سازمان بهداشت جهانی را درپی داشته است و تاکنون سه مورد از آن گزارش شده است. همچنین شش مورد دیگر در آفریقای جنوبی و یک مورد در هنگ کنگ نیز گزارش شده است.
تا به امروز فقط ۱۰ مورد از نوع ویروس B.۱.۱.۵۲۹ در بوتسوانا، آفریقای جنوبی و هنگکنگ شناسایی شده است
دکتر تام پیکوک، ویروسشناس دانشگاه امپریال لندن عنوان کرد این سویه از لحاظ آنتی ژن قادر است از هر نوع دیگری از جمله نوع دلتا کرونا نیز خطرناکتر باشد.
🔹 نوع جدید کرونا بوتسوانا با ۳۲ جهش، تکامل یافتهترین سویه کووید تا کنون است.
🔹 کارشناسان با اعلام هشدار درباره شیوع این نوع کرونا میگویند کرونای بوتسوانایی {افریقا کشور بوتسوانا} وحشتناکترین نوع کرونا تا کنون محسوب میشود.
🔹 به این کرونا Nu گفته شده که تا امروز ۱۰ مورد از آن کشف شده است.
علائم و نشانه های کرونای بوتسوانایی
اولین موارد این گونه در تاریخ ۱۱ نوامبر (۲۰ آبان) و کشور بوتسوانا کشف و سه روز پس از آن اولین مورد در آفریقای جنوبی ثبت شد. مورد کشف شده در هنگ کنگ نیز به مردی ۳۶ ساله مربوط میشود که در گذشته به آفریقا جنوبی سفر کرده و چندین روز در آنجا اقامت داشته است.
دانشمندان تمام نشانههای احتمالی این گونه جدید را برای جلوگیری گسترش و شیوع بیشتر آن نظارت خواهند کرد. همچنین افزایش موارد ابتلا به این ویروس در خائوتنگ یکی از استانهای آفریقای جنوبی که موارد گونه B.1.1.529 نیز در آن شناسایی شده و گفته شده یکی از وحشتناکترین سویه های کرونا است.
همچنین بخوانید: از کجا بفهمم حساسیت فصلی دارم یا کرونا گرفتم + فرق حساسیت با کرونا
اثربخشی واکسن در برابر کرونا بوتسوانایی چقدر است؟
پروتئن اسپایک بخشی از ویروس به شمار میرود که واکسن برای مقابله با ویروس ورودی از آن برای آماده کردن سیستم ایمنی بدن استفاده میکند. در همین راستا اگر در یک ویروس جهشهای زیادی رخ دهد، احتمالا سیستم ایمنی بدن توانایی تشخیص آن را نخواهد داشت؛ چرا که واکسن طبق سویه اصلی ساخته شده است. به همین دلیل بدن فرد واکسینه شده قادر به مبارزه با آن نخواهد بود.
گفتنی است راوی گوپتا، استاد میکروبیولوژی بالینی در دانشگاه کمبریج نیز اخیرا هنگام بررسی ۳۲ جهش B.۱.۱.۵۲۹ متوجه شد ۲ مورد از آنها از ویروس اصلی کرونا نیز عفونیتر هستند. این دانشمند تاکید کرد سویه جدید باعث شده تا تشخیص آنتیبادی در خصوص اثربخشی واکسن کاهش پیدا کند.
میزان سرایت
ویژگی اصلی ویروس یعنی میزان عفونت و سرایتپذیری آن هنوز مشخص نشده است؛ ويژگیهایی که باعث هدایت نوع دلتا شده و فرار ایمنی فقط یکی از مواردی بهشمار میرود که احتمال رخ دادن آن وجود دارد.
نشست اضطراری بهداشت جهانی
سازمان بهداشت جهانی قصد دارد روز جمعه ۲۶ نوامبر سال جاری برای بررسی گونه جدید ویروس کرونا که به تازگی در جنوب آفریقا مشاهده شده، نشست اضطراری تشکیل دهد. به گزارش فایننشال تایمز، پژوهشگران این گونه را به دلیل سرعت بالای انتشار آن، «نگرانکنندهترین» گونه از ویروس کرونا ارزیابی کردهاند./ منابع: دیجیاتوو
نظرات