کاکتوس

علی رحمانی معروف به علی مانگا لیدر پرسپولیس درگذشت + ماجرای فوت

0

علی رحمانی معروف به علی مانگا لیدر پرسپولیس درگذشت + ماجرای فوت

با بیوگرافی علی رحمانی متولد ۱۳۳۴ اهل تهران معروف به علی مانگا لیدر پرسپولیس و همسر و فرزندانش و سوابق و شغل و ماجرای لیدری پرسپولیس تا ماجرای فوت و درگذشتش را با عکس ها و تصاویر و زندگینامه علی مانگا و مصاحبه وی در مجله حرف تازه بخوانید

بیوگرافی علی رحمانی معروف به علی مانگا لیدر پرسپولیس و همسرش + درگذشت و شغل

بیوگرافی علی رحمانی معروف به علی مانگا

علی مانگا متولد ۱۳۳۴ در تهران می باشد که به واسطه لیدری پرسپولیس در بین ورزشکاران معروف شده است. علی مانگا ۲۲ مرداد ۱۴۰۰ بر اثر کرونا درگذشت.

این تشویق‌چی قدیمی سالیان طولانی هوادار دو آتشه و به اصطلاح لیدر طرفداران پرسپولیس بود و از یک دهه گذشته در لباس تدارکات‌چی تیم‌های ملی در رده‌های مختلف مشغول به کار و فعالیت بود.

داستان زندگی علی مانگا شبیه به افسانه است و دردناک ترین جای این داستان مرگ فرزند نوجوانش است که علت آن مشکلاتی بوده که علی مانگا به خاطر فوتبال با آنها روبرو شد مخصوصا مشکلات مالی تا جایی که به خانواده اش ضربه خورد و در کل زجر زیادی در این فوتبال کشید.

از زلزله بوئین زهرا تا لیدری پرسپولیس

علی مانگا در سال ۱۳۴۶ که زلزله بوئین زهرا آمد ۱۲-۱۰ ساله بود که با تختی آشنا شد و با او به مسابقات انتخابی تیم ملی رفت و قاتی تماشاچی‌ها شده و شروع به تشویق و داد و فریاد کرد

او آن‌قدر داد و فریاد کرد که نفر کناری‌اش به او پیشنهاد داد تا برای تشویق به امجدیه بروند. اما او پولی در بساط نداشت و نمی‌توانست به استادیوم امجدیه برود؛ «ولی یارو ول‌کن نبود که. گفت پولی نمی‌خواهد و بعد با هم رفتیم آنجا.»

او مدتها لیدر پرسپولیس شد و دیگر نتوانست از این تیم دل بکند و در تمام این سال‌ها با پرسپولیس زندگی کرد. مرحوم علی رحمانی میگه: خدا آقا تختی را بیامرزد، او باعث شد که به سمت ورزش بیایم.»

علی رحمانی معروف به علی مانگا لیدر پرسپولیس درگذشت + ماجرای فوت

همچنین بخوانید: بیوگرافی جواد فروغی تیرانداز | کسب مدال طلای المپیک توسط جواد فروغی

علت لقب مانگا

صفت مانگا مربوط به دروازه‌بان مشهور تیم ناسیونال اروگوئه است که در دهه ۱۳۵۰ برای بازی‌های دوستانه به ایران آمده بود.

مانگا دروازه بان ناسیونال اورگوئه در یکی از روزنامه‌ها گفته بود: «توی ایران هر کسی به من گل بزند، پولی که از بازی‌های دوستانه گرفتم را به او می‌دهم.»

او در یکی از بازی‌های تمرینی پرسپولیس به جای بهرام مودت گلر پرسپولیس درون دروازه قرار می‌گیرد و چنان درخششی از خود نشان می‌دهد که علی پروین به او می‌گوید: تو از مانگا هم بهتر بودی و بعد تماشاگران خودجوش شعار دادند: «علی مانگا دوستت داریم. علی مانگا دوستت داریم.» از همان‌جا بود که به علی رحمانی لقب «مانگا» دادند

علت کم رنگ شدن و کناره گیری از لیدری

او در بین هواداران جوان و نوجوان پرسپولیس چندان شناخته شده نیست چرا که به واسطه درگیری اش با تعدادی از ستاره های پرسپولیس در دهه ۱۳۶۰ آرام آرام به حاشیه رفت و تنها فعالیت فوتبالی اش در این اواخر، حضور در تیم ملی ب به عنوان تدارکاتچی از سوی محمد دادکان رییس سابق فدراسیون بود.

شغل علی رحمانی

اوایل انقلاب مغازه دو دهنه ساندویچی باز کرد و مشغول شد و به قدری درآمد داشت که سال ۵۹، وقتی پرسپولیس لباس بازی نداشت، ۳۰ هزار تومان به ابوالفضل جلالی (مدیر برنامه‌های فعلی علی کریمی) داد تا برای تیم لباس بخرد؛ «از این کارها زیاد کردم. چون تعصب زیادی به این تیم داشتم. یک روز محمد دادکان به پروین گفت صلاح نیست که علی مانگا برای تیم از جیبش خرج کند، باید پولش را بدهید. ولی نه به من پولی دادند و نه من پولی می‌خواستم.»

قصه زندگی و پستی و بلندی او و از دست دادن ثروت و دارایی هنگام مهاجرت زن و بچه اش به ترکیه تا جایی رسید که دست آخر دادکان پیشنهاد داد که کارمند فدراسیون فوتبال شود و به عنوان تدارکاتچی توی تیم‌های ملی حضور داشته باشد؛«با اینکه ماهی ۱۵۰ هزار تومان می‌گرفتم و ۲۰۰ تومان اجاره خانه می‌دادم، خیلی خوشحال بودم.

وقتی جوان بود یک موتورسیکلت داشت. مانگا معمولا با موتورش به شهرستان‌ها سفر می‌کرد تا بازی تیم محبوبش را از دست ندهد. او گاهی هم یک همراه داشت و آن حسین طالب‌لو پدر وحید، گلر استقلال بود. او پسر در حواشی همین لیدری پسر نوجوانش را از دست داد

 

نظرات