موارد مصرف و عوارض قرص لوامیزول
لوامیزول چه نوع دارویی است؟ قبل از مصرف آن چه نکاتی لازم است؟ در چه مواردی مصرف می شود و عوارض آن چیست؟ آیا در درمان بیماری های عفونی و قارچی ماثر است؟ شاید شما بخواهید از این نوع دارو استفاده کنید. در ادامه این مطلب به تمام سئوالات شما در رابطه لوامیزول پاسخ داده می شود. با ما همراه باشید.
لوامیزول چیست؟
لوامیزول یا Levamisole از انواع داروهای ضد انگلی است که معمولا به شکل قرص خوراکی مصرف می شود. این دارو با فلج کردن عضلات کرم موجب دفع آن می شود.
نکات پیش از مصرف لوامیزول
در صورت داشتن هر یک از موارد زیر، با پزشک مربوطه مشورت کنید:
- در صورتی که باردارید یا قصد باردار شدن دارید و یا به نوزاد خود شیر میدهید.
- اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
موارد مصرف
لوامیزول در درمان آلودگی به کرم های گرد، به ویژه آسکاریس، و نیز آلودگی به کرم های قلابدار مصرف می شود. این دارو به عنوان محرک سیستم ایمنی بدن در بیماری های عفونی باکتریایی یا ویروسی، آرتریت روماتوئید و نیز به عنوان داروی کمکی در درمان بیماری های بدخیم مصرف می شود.
نحوه مصرف
داروی پریماکین را دقیقاً همانطور که توسط پزشک شما تجویز میشود، مصرف کنید. راهنماییهای بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و بر اساس آن عمل کنید. قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک میکند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
دوز و مقدار داروی لوامیزول ، از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک به شما تجویز کرده است، استفاده نمایید. سعی کنید دوزهای داروی خود را در همان زمان هر روز و سر یک ساعت منظم مصرف کنید.دوز دارو را به یک باره قطع نکیند و یا خود سرانه افزایش ندهید. این کار وضعیت شما را بدتر میکند. برای کاهش عوارض دارو مانند تهوع و سوء هاضمه، دارو را همراه با غذا یا شیر بخورید.
عوارض پس از مصرف
اگر شما نشانههایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
عوارض جانبی
- اسهال
- طعم فلزی دردهان
- تهوع
- ورم و درد مفاصل
- اضطراب
- گیجی و سردرد
- بی خوابی
- خارش و التهاب پوستی
- تهوع
- اختلالات عصبی و کبدی
تداخلات دارویی
هر دارویی اعم از گیاهی، شیمیایی و ویتامین ها که مصرف میکنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، حتما با دکتر در میان گذارید. به عنوان مثال مصرف همزمان این دارو با فراورده های حاوی الکل ممکن است موجب بروز واکنش های شبه دی سولفیرام شود.
همچنین مصرف همزمان لوامیزول با فنی توئین و وارفارین ممکن است موجب بروز افزایش غلظت پلاسمایی فنی توئین و افزایش فعالیت ضد انعقادی وارفارین شود.
نظرات