موارد مصرف و عوارض داروی بزافیبرات
بزافیبرات چه نوع دارویی است؟ قبل از مصرف آن چه نکاتی لازم است؟ در چه مواردی مصرف می شود و عوارض آن چیست؟ آیا در درمان چربی خون بالا ماثر است؟ شاید شما بخواهید از این نوع دارو استفاده کنید. در ادامه این مطلب به تمام سئوالات شما در رابطه بزافیبرات پاسخ داده می شود. با ما همراه باشید.
بزافیبرات چیست؟
بزافیبرات یا Bezafibrate از انواع داروهای پائین آورنده چربی خون است که به شکل قرص خوراکی مصرف می شود. این دارو از ساختهشدن تریگلیسریدها در بدن جلوگیری میکند و موجب افزایش ترشح استرولهای خنثی میشود.
نکات پیش از مصرف بزافیبرات
در صورت داشتن هر یک از موراد زیر، قبل از مصرف با پزشک مربوطه مشورت کنید:
- در صورتی که باردار هستید و یا قصد باردارشدن دارید یا درصورتیکه به نوزاد خود شیر میدهید.
- اگر مشکل کلیوی یا کبدی دارید.
- اگر شما کمکاری غده تیروئید دارید.
- اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف میکنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به داروی دیگری دارید.
موارد مصرف
بزافیبرات برای درمان افزایش چربی خون از نوع تری گلیسیرید استفاده میگردد. اگر سطح تری گلیسرید و یا انواع دیگر چربی خون شما بالا باشد، احتمالا برای شما بزافیبرات تجویز میشود. این دارو به خصوص اگر داروهای استاتین برای شما مناسب نباشد، برای شما تجویز میشود.
نحوه مصرف
داروی بزافیبرات را دقیقاً همانطور که توسط پزشک شما تجویز میشود، مصرف کنید. راهنماییهای بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و بر اساس آن عمل کنید. تأثیرات مفید و کامل این دارو برای درمان چاقی و کاهش میزان چربی خون ممکن است تا چندین هفته پس از شروع درمان با دارو ظاهر نشوند.
ضمنا این اثرات مدت ۶ تا ۲۴ ساعت پس از قطع مصرف دوز دارو در بدن باقی می مانند. بهتر است در هنگام مصرف دارو بزافیبرات رژیم غذایی خاص رعایت شود بدین صورت که یک رژیم غذایی مبتنی بر کاهش چاقی و کم کردن وزن بدن، باید در طی مدت مصرف دارو انجام گیرد. طریقه نگهداری دارو بدین صورت است که این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس اطفال و بچه ها نگهداری شود. بدون مشورت با پزشک این دارو را قطع نکنید.
عوارض پس از مصرف
اگر شما نشانههایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
عوارض جانبی
- تهوع
- استفراغ
- سوءهاضمه
- افزایش آنزیمهای کبدی
- التهاب حفره دهان
- نفخ
- گاستریت
- کهیر
- خارش
- خشکی پوست
- خستگی
- ضعف
- خوابآلودگی
- سرگیجه
- کاهش میل جنسی
- ناتوانی جنسی
- سوزش ادرار
- پرخوری
تداخلات دارویی
هر دارویی اعم از گیاهی، شیمیایی و ویتامین ها که مصرف میکنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، حتما با دکتر در میان گذارید.
نظرات