موارد مصرف و عوارض قرص کلونازپام
کلونازپام چه نوع دارویی است؟ قبل از مصرف آن چه نکاتی لازم است؟ در چه مواردی مصرف می شود و عوارض آن چیست؟ آیا در درمان صرع و تشنج ماثر است؟ شاید شما بخواهید از این نوع دارو استفاده کنید. در ادامه این مطلب به تمام سئوالات شما در رابطه کلونازپام پاسخ داده می شود. با ما همراه باشید.
کلونازپام چیست؟
کلونازپام یا Clonazepam از انواع داروهای گروه بنزودیازپینهای پر قدرت است که به شکل قرص خوراک مصرف می شود. کلونازپام مانند سایر بنزودیازپین ها با گیرنده های GABA گاما آمینو بوتیریک اسید هم پوشانی دارد. این گیرنده ها در مغز بطور گسترده ای پراکنده هستند. اتصال به جایگاه گیرنده های گابا باعث افزایش اثرات انتقال عصب این واسطه شیمیایی می شود. این اتصال باعث باز شدن کانال کلراید بر روی رسپتور می شود و باعث افزایش پلاریزاسیون نرون می گردد.
نکات پیش از مصرف کلونازپام
درصورت داشتن هر یک از موارد زیر، با پزشک مربوطه مشورت کنید:
- بیماری کبدی یا کلیوی
- کوری تدریجی
- آسم، آمفیزم، برونشیت، اختلال انسداد ریوی مزمن (COPD)، یا سایر مشکلات تنفسی
- پورفیریا (یک اختلال آنزیمی ارثی که باعث ایجاد علائمی میشود که بر روی پوست یا سیستم عصبی فرد اثر میگذارد)
- سابقهی افسردگی یا افکار خودکشی و یا اقدام به خودکشی
- سابقهی بیماری های روحی، روانی
- اعتیاد به الکل یا داروها
- اگر تحت درمان اعتیاد هستید.
موارد مصرف
اين دارو ممكن است در درمان صرع كوچك كه به داروهاي ضد تشنج سوكسينيميد يا اسيدواليروئيك پاسخ نميدهند، مصرف شود. همچنين كلونازپام در درمان اختلالات پانیك مصرف ميگردد.
نحوه مصرف
کلونوپین را حتماً با تجویز پزشک مصرف کنید و قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه نمایید. همچنین از مصرف دوز بیشتر یا کمتر از مقداری که برای شما تجویز شده است، خودداری کنید و فقط در همان دوره ی زمانی که برای شما تجویز شده، آن را مصرف کنید. دکتر شما ممکن است هر از گاهی دوز مصرفی شما را تغییر دهد تا به بهترین نتیجه در هر دوره دست پیدا کنید.
همان طور که گفته شد، این دارو میتواند در افراد ایجاد عادت کند. بنابراین از دادن آن به هر فردی، به خصوص افراد با سابقهی اعتیاد به دارو یا استفادهی نادرست از دارو، خودداری کنید. دارو را در محلی نگهداری کنید که دسترسی آن برای افراد آسان نباشد. استفادهی نادرست از دارو هایی که میتوانند باعث ایجاد عادت در افراد شوند، میتواند منجر به اعتیاد، مصرف بیش از حد و یا حتی مرگ گردد! فروش و دادن این دارو به فرد دیگر، بر خلاف قانون است. کلونوپین بهتر است در یک بازهی زمانی کوتاه مصرف شود. از این دارو بیشتر از ۹ هفته استفاده نکنید؛ مگر این که پزشک حاذق به شما توصیه کرده باشد. در صورتی که برای مدت طولانی از این دارو استفاده کرده اید، بهتر است هر از گاهی آزمایشاتی انجام دهید.
قرص کلونوپین یا کلونازپام را به صورت کامل مصرف کرده و با یک لیوان کامل آب استفاده کنید.
عوارض پس از مصرف
اگر شما نشانههایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لبها، زبان یا گلو، را مشاهده کردید، با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.
عوارض جانبی
- خواب آلودگي
- خستگي
- ضعف عضلاني
- اشكال در تمركز حواس
- افزايش جريان بزاق
- پرخاشگري (واكنش متناقض)
- تحريك پذيري
- تغييرات رواني
تداخلات دارویی
هر دارویی اعم از گیاهی، شیمیایی و ویتامین ها که مصرف میکنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، حتما با دکتر در میان گذارید.
به عنوان مثال مصرف همزمان داروهای تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی با کلونازپام سمیت عصبی کلونازپام را افزایش می دهد. ریتوناویر سطح سرمی کلونازپام را افزایش می دهد. فنی توئین سطح سرمی کلونازپام را کاهش می دهد.
نظرات