موارد مصرف و عوارض قرص والزارتان
والزارتان چه نوع دارویی است؟ قبل از مصرف آن چه نکاتی لازم است؟ در چه مواردی مصرف می شود و عوارض آن چیست؟ آیا درمان پرفشاری خون ماثر است؟ شاید شما بخواهید از این نوع دارو استفاده کنید. در ادامه این مطلب به تمام سئوالات شما در رابطه والزارتان پاسخ داده می شود. با ما همراه باشید.
والزارتان چیست؟
والزارتان یا Valsartan از انواع داروهای مربوط به قلب می باشد که به صورت کپسول و قرص خوراکی مصرف می شود. این دارو یک آنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II میباشد با فعالیت ضدفشار خون که عمدتاً ناشی از بلوک انتخابی گیرندههای AT1 و کاهش اثر فشاری آنژیوتانسین II میباشد.
نکات پیش از مصرف والزارتان
- در صورت بارداری، اقدام به بارداری و شیر دهی پزشک خود را در جریان قرار دهید.
- در صورت سابقه ی هرگونه اختلال کلیوی خصوصا اختلالات مربوط به انسداد عروق کلیوی حتماً پزشک را مطلع نمایید.
- در صورت ابتلا یا سابقه ی اختلالات کبدی، انسداد مجاری صفراوی و…حتماً پزشک را در جریان قرار دهید.
- چنانچه مبتلا به اختلالات مرتبط با دریچه ها و عضلات قلبی می باشید، حتماً به پزشک بگویید.
- در صورت مصرف هر گونه دارو یا ترکیبات مکمل، حتماً پزشک و داروساز خود را در جریان قرار دهید تا در صورت امکان تداخل دارویی، اقدامات لازم را انجام دهد.
- در صورت سابقه ی حساسیت به این دارو یا داروهای مشابه آن، پزشک را در جریان قرار دهید.
موارد مصرف
والزارتان به تنهائی و یا همراه سایر داروهای کنترل کننده فشار خون در درمان فشار خون به کار می رود. باعث افزایش طول عمر(کاهش مرگ و میر) در بیماران با نقص عملکرد بطن چپ می گردد. همچنین در درمان نارسائی قلب NYHA II–V کاربرد دارد.
نحوه مصرف
والزارتان را حتماً با تجویز پزشک مصرف کنید و قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه نمایید. همچنین از مصرف دوز بیشتر یا کمتر از مقداری که برای شما تجویز شده است، خودداری کنید.
این دارو را فقط در همان دوره ی زمانی که برای شما تجویز شده، آن را مصرف کنید. دکتر معالج شما ممکن است در دورههای مختلف زمانی، دوز مصرف این دارو را برای شما اندکی تغییر دهد تا به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.
عوارض پس از مصرف
اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.
عوارض جانبی
- سرگیجه
- افزایش BUN
- کاهش فشار خون
- کاهش فشار خون وضعیتی
- خستگی
- سردرد
- افزایش پتاسیم خون
- هایپر کالمی
- اسهال
- درد شکم
- تاری دید
- تهوع
- نوتروپنی
- آرترالژیا
- افزایش کراتینین
- سرفه
- عفونت ویروسی
تداخلات دارویی
هر دارویی اعام از گیاهی، شیمیایی و ویتامین ها که مصرف میکنید یا قصد شروع یا قطع مصرف آن را دارید، با دکتر در میان گذارید. توجه داشته باشید که والزارتان باعث افزایش اثر داروهای داروهای مهار کننده ACE، آمی فوستین، داروهای ضد فشار خون، هیدروکلروتیازید، لیتیم، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، ریتوکسی مب، سدیم فسفات می شود.
همچنین داروهای آلفوزوسین، دیازوکساید، الترومبوپگ، اپلرنون، هیدروکلوتیازید، مهار کننده های منوآمینو اکسیدان، پنتوکسی فیلین، مهارکننده های فسفودی استراز ۵، نمک های پتاسیم، آنالوگهای پروستوسیکلین، تولواپتان، تری متوپربم اثر والزارتان را افزایش می دهند. داروهای متیل فنیدات(ریتالین)، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی، یوهمبین هم ممکن است اثر والزارتان را کاهش دهد.
نظرات