موارد مصرف و عوارض قرص سیپروفلوکساسین
سیپروفلوکساسین چه نوع دارویی است؟ قبل از مصرف آن چه نکاتی لازم است؟ در چه مواردی مصرف می شود و عوارض آن چیست؟ آیا درمان لرزش و تپش قلب بالا ماثر است؟ شاید شما بخواهید از این نوع دارو استفاده کنید. در ادامه این مطلب به تمام سئوالات شما در رابطه سیپروفلوکساسین پاسخ داده می شود. با ما همراه باشید.
سیپروفلوکساسین چیست؟
سیپروفلوکساسین یا Ciprofloxacin نوعی داروی آنتی بیوتیک است که باکتری های بدن را از بین می برد. سیپروفلوکساسین، از طریق مهار فعالیت آنزیم DNA gyrase، در همانند سازی DNA باکتری اختلال ایجاد می کند و در نتیجه سنتز DNA باکتری مهار می شود. به این ترتیب از تکثیر باکتری جلوگیری می شود و اثرات باکتریسیدی ایجاد می کند.
نکات بیش از مصرف سیپروفلوکساسین
درصورت داشتن هریک از موارد زیر از مصرف سیپروفلوکساسین اجتناب کنید:
- درصورت مصرف تیزانیدین
- داشتن آلرژی نسبت به سیپروفلوکساسین
- داشتن آلرژی نسبت به سایر فلوروکینولون ها (جمی فلوکساسین، لووفلوکساسین، موکسی فلوکساسین، نورفلوکساسین، افلوکساسین و…)
موارد مصرف
سپروفلوکساسین در درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی ( شامل سالمونلا، شیگلا ، کمپیلوباکتر، نیستریا و پسودوموناس ) مصرف می شود . این دارو دارای اثرات متوسط بر علیه باکتری های گرم مثبت ( شامل استرپتوکوکوس پنومونیه )، عفونت مجاری ادراری، عفونت مجاری ادراری ، عفونت های دستگاه گوارش ( از جمله تب تیفوئید ) سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسم های حساس می باشد.
نحوه مصرف
سیپروفلوکساسین دقیقا طبق دستور پزشک مربوطه مصرف کنید. این دارو معمولاً هر ۱۲ ساعت یک بار مصرف میشود. قبل از مصرف، تمامی مواردی که روی جلد این دارو نوشته شده است را به دقت مطالعه نمایید. همچنین از مصرف دوز بیشتر یا کمتر از مقداری که برای شما تجویز شده است، خودداری کنید و فقط در همان دوره ی زمانی که برای شما تجویز شده، آن را مصرف کنید.
دارو را به همراه آب مصرف کنید و برای اینکه اختلالی در عملکرد کلیههای شما پیش نیاید، مایعات به میزان زیاد بنوشید. سیپرو میتواند با غذا یا بدون آن مصرف شود. اما به هر صورتی که مصرف میکنید، در یک ساعت معین همواره این دارو را استفاده نمائید.
عوارض پس از مصرف
اگر هر گونه علائم آلرژیکی نسبت به این دارو – شامل کهیر، به دشواری نفس کشیدن، التهاب صورت، لب ها، زبان یا گلو – در خود مشاهده کردید، حتماً به دکتر اطلاع دهید.
عوارض جانبی
- تهوع
- استفراغ
- درد شکم
- اسهال
- سردرد
- سرگیجه
- اختلال در خواب
- بثورات جلدی
- خارش
- تب آنافیلاکسی
- حساسیت به نور
- افزایش اوره و کراتینین خون
- اختلالات گذرا در آنزیم های کبد و بیلی روبین
- درد عضلات و مفاصل
- اختلالات خونی و تغییر در غلظت پروترومبین.
تداخلات دارویی
در صورت مصرف همزمان کینولون ها با داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی خطر بروز تشنج ممکن است افزایش یابد. داروهای آنتی اسید و مواد جاذب، جذب این دارو را کاهش می دهند.
اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با سپروفلوکساسین افزایش می یابد. کینولون ها اثر ضد دیابت داروهای سولفونیل اوره یا سمیت کلیوی سیکلوسپورین را افزایش می دهند. جذب سیپروفلوکساسین در صورت مصرف همزمان با املاح آهن کاهش می یابد. سیپروفلوکساسین غلظت پلاسمایی تئوفیلین را افزایش می دهد.
نظرات