آشنایی با پیام رسان بله + امکانات و معایب مسنجر بله

1

آشنایی با پیام رسان بله + امکانات و معایب مسنجر بله

در مورد پیام رسان بله bale باید بدانید که :

پیام رسان بله اپلیکیشن شرکت داده ورزی سداد است. این اپلیکیشن قابل‌نصب روی سیستم‌عامل‌های اندروید، iOS، است. برای دانلود اپلیکیشن پیام‌رسان بله می‌توانید از طریق کافه بازار، مایکت، گوگل‌پلی، اپ‌استور و سایت پیام‌رسان بله اقدام کنید.

پیام رسان بله

بعد از دانلود و نصب بله، ابتدا شماره همراه خود را وارد کنید تا کد فعال‌سازی برایتان پیامک شود. بعد از ارسال کد فعال‌سازی، برنامه به صورت خودکار کد را وارد می‌کند. سپس باید یک نام برای خود انتخاب کنید و روی گزینه «بله را شروع کنید» کلیک کنید. در ادامه از شما می‌خواهد تا اطلاعات کارت بانکی خود را برای دریافت یا انتقال پول وارد کنید؛ برای این کار روی گزینه «افزودن کارت جدید» کلیک کنید. بعد از ذخیره کارت بانکی گزینه «مرحله بعد» را انتخاب کنید تا وارد صفحه اصلی اپلیکیشن شوید.

** در صفحه تنظیمات، با استفاده از گزینه «بانک من» می‌توانید وارد قسمت بانکی نرم‌افزار شوید و کارت‌های بانکی خود را ذخیره کنید. درصورتی‌که چند کارت بانکی را وارد کردید، می‌توانید یک کارت را به‌عنوان پیش‌فرض در نظر بگیرید تا به هنگام انجام تراکنش، این کارت به‌عنوان کارت پیشنهاد شده قرار گیرد. همچنین می‌توانید به هنگام تراکنش از کارت‌های دیگر نیز استفاده کنید.

نرم افزار پیام رسان ایرانی کانال های پیام رسان بله شرکت داده ورزی سداد پیام رسان بله برای ویندوز پیام رسان بله برای کامپیوتر پیام رسان بله بانک ملی امنیت پیام رسان بله اخبار تکنولوژی

منوی اپلیکیشن

منوی اپلیکیشن پیام‌رسان بله شامل دو بخش «پیام‌رسان» و «خدمات مالی و اجتماعی» است.

۱. پیام‌رسان

گفتگوی فردی و گروهی:

از طریق قسمت پیام‌رسانی اپلیکیشن بله می‌توانید با دوستانتان گفتگو کنید. گروه و یا کانال ایجاد کنید.

ارسال و دریافت عکس، فیلم و فایل:

با استفاده از پیام‌رسان بله می‌توانید برای دوستانتان عکس، فیلم و فایل با کیفیت بالا بفرستید.

۲. خدمات مالی و اجتماعی

کارت به کارت (انتقال پول):

برای انتقال پول از طریق اپلیکیشن بله ابتدا باید مبلغ موردنظرتان برای انتقال را وارد کنید؛ سپس با وارد کردن شماره کارت مقصد و همچنین رمز دوم کارتی که در این اپلیکیشن ذخیره کرده‌اید، می‌توانید پول انتقال دهید. بعد از وارد کردن اطلاعات، روی گزینه «تأیید» کلیک کنید تا اطلاعات دریافت‌کننده پول و کارت مبدأ نمایش داده شود. در صورت درست بودن اطلاعات روی گزینه «انتقال پول» کلیک کنید تا انتقال انجام شود.

امکان کارت به کارت از مبدأ بانک‌های ملی ایران، کشاورزی، پست بانک، آینده، شهر و انصار به همه کارت‌های عضو شتاب در این اپلیکیشن وجود دارد.

پرداخت قبض:

برای پرداخت قبض از طریق این اپلیکیشن بعد از کلیک روی گزینه «پرداخت قبض» وارد باتی می‌شوید که برای پرداخت قبض ابتدا باید گزینه «شروع» را انتخاب کنید. سپس از شما می‌خواهد تا «شناسه قبض» را وارد کنید و یا از گزینه «بارکد اسکنر» استفاده کنید. سپس با وارد کردن اطلاعات رمز دوم کارتتان می‌توانید قبضتان را پرداخت کنید.

خرید شارژ:

برای خرید شارژ از طریق بله همانند پرداخت قبض، شما وارد بات می‌شوید که ابتدا باید روی گزینه «شروع» کلیک کنید. سپس از شما می‌خواهد دریافت‌کننده شارژ (شارژ مستقیم برای خودم، شارژ مستقیم برای دیگری، دریافت کد شارژ) را مشخص کنید.

بعد از مشخص کردن دریافت‌کننده شارژ باید اپراتور شماره تلفن موردنظر (همراه اول، ایرانسل، رایتل، تالیا) را نیز انتخاب کنید. در ادامه باید مبلغ شارژ را مشخص کنید. سپس اطلاعات شارژی که می‌خواهید بخرید نشان داده می‌شود که برای تکمیل فرایند خرید روی گزینه «پرداخت» کلیک کنید. در آخر رمز دوم کارتی که در این اپلیکیشن ذخیره کرده‌اید را وارد کنید و روی گزینه «خرید» کلیک کنید تا شارژ موردنظر خریداری شود.

سپس برای شما یک رسید تراکنش که در آن «مبلغ»، «شماره موبایل»، «کد شارژ»، «سریال»، «شماره پیگیری» و «تاریخ خرید» تراکنش انجام شده است ارسال می‌شود.

درخواست پول:

بله علاوه بر خدمات پرداخت ذکر شده دارای خدمتی است که باعث تمایز آن با دیگر اپلیکیشن‌های پرداخت شده است و آن هم امکان «درخواست پول ثابت و یا متغیر» است بدین صورت که در گروه و یا در صفحه گفتگوی شخصی با فردی می‌توانید با کلیک روی شکل گیره‌ای که در پایین صفحه قرار دارد و انتخاب گزینه «بانک» و کلیک روی گزینه «درخواست پول» و با وارد کردن مبلغ موردنظر، شماره کارت و توضیحی برای این درخواست و کلیک روی گزینه «ارسال پیام»، درخواست پول کنید.

بله همچنین دارای یک منوی کشویی نیز است که در آن ۸ گزینه زیر به چشم می‌خورد:

استیکرهای بله
ایجاد گروه
ایجاد کانال
مخاطبین
بانک من
دعوت‌نامه
تنظیمات
گزارش و بازخورد

استیکرهای مسنجر بله : در این قسمت استیکرهای بله نشان داده می‌شود که با کلیک روی یک استیکر، می‌توانید بسته آن استیکر را مشاهده کنید و در صورت تمایل، با کلیک روی گزینه «افزودن بسته»، آن بسته را به مجموعه استیکرهای خود اضافه کنید.

** همچنین برای ساخت استیکر می‌توانید از بازوی استیکر ساز به شناسه @stickerbot، استفاده کنید.

ایجاد گروه: از طریق این قسمت می‌توانید گروه ایجاد کنید. برای این کار باید نام و شناسه گروه را مشخص کنید و همین‌طور می‌توانید یک عکس هم برای گروه انتخاب کنید.

ایجاد کانال: و از طریق این قسمت نیز می‌توانید کانال ایجاد کنید.

مخاطبین: از طریق این قسمت می‌توانید این اپلیکیشن را به دوستان خود معرف کنید که برای این کار کافی است روی گزینه «بله را به دوستان خود معرفی کنید» کلیک کنید. همچنین می‌توانید دوستانتان را به این اپلیکیشن اضافه کنید.

بانک من: از طریق این قسمت می‌توانید کارت‌های بانکی خود را ذخیره کنید.

دعوت‌نامه: با استفاده از این بخش می‌توانید با ارسال «کد دعوت‌نامه» به دوستانتان و پس از نهایی شدن ثبت‌نام آن‌ها در «بله»، امتیاز بگیرید و شانس خود را برای برنده شدن جوایز افزایش دهید.

تنظیمات: در این قسمت می‌توانید اطلاعات خود را وارد کنید و پس‌زمینه گپ، زبان، اعلان‌ها، لیست مسدود شده‌ها و… را مشاهده و تنظیم کنید.

گزارش و بازخورد: در این بخش می‌توانید بازخوردها و گزارش‌های خود از این اپلیکیشن را ارسال کنید.
معایب مهم پیام رسان بله

۱- نسخه ویندوز ندارد!

شاید برایتان جالب باشد بدانید که پیام رسان بله جزو اولین پیام رسان‌هایی بود که دارای نسخه ویندوز بود و به این موضوع نیز می‌بالید! اما این نسخه دیری نپایید که به دلیل ضعف وحشتناک و کندی‌های عجیب و غریب از ویندوز بسیاری از کاربران حذف شد و مسئولین این اپلیکیشن اندرویدی نیز به این موضوع پی برده و عطای وجود نسخه ویندوز را به لقای آن بخشیدند!

اما یکی از اشکالات بزرگ فعلی بله نبود نسخه ویندوز است که در پیام رسان‌های دیگر مانند: پیام رسان سروش، پیام رسان ایتا، آی‌گپ و… آمارها نشان می‌دهد که درصد قابل توجهی از کاربران، برای ورود به محیط کاربری خود از نسخه ویندوز استفاده می‌کنند که نبود آن در پیام رسان بله یک اشکال بزرگ محسوب می‌شود و قطعا شانسش را برای جایگزین شدن با تلگرام کم می‌کند.

۲- عدم قابلیت تماس صوتی و تصویری

از دیگر اشکالات بزرگ اپلیکیشن پیام رسان بله عدم وجود امکان تماس صوتی و تصویری در این پیام رسان داخلی است که باعث می‌شود یکی از نقاط جذابیت پیام رسان‌های داخلی که در پیام رسان سروش، گپ و آی‌گپ وجود دارد و اتفاقا جزو مزیت‌های این پیام رسان‌های داخلی بر تلگرام محسوب می‌شوند، در بله وجود نداشته و کاربران این پیام رسان صرفا با ارسال پیام صوتی با یکدیگر در ارتباط باشند.

۳- کندی سرور پیام رسان بله

از دیگر دلایلی که باعث می‌شود پیام رسان بله برای استفاده کردن پیشنهاد نشود، کندی سرور است که البته بسیار اندک بوده ولی برای پیام رسانی در این حد و با پشتوانه بزرگی مانند بانک ملی و همچنین ادعای جایگزین شدن با تلگرام نقطه ضعف بزرگی به حساب می‌آید.

البته گفتنی است که بله به نسبت روزهای دی‌ماه که اختلالاتی داشت، بهبود یافته و پیشرفت قابل ملاحظه‌ای کرده است ولی هنوز کندی‌های لحظه‌ای در این پیام رسان بانکی دیده می‌شود و این قطعا نقطه ضعف بزرگی در قیاس با سایر پیام رسان‌های داخلی مانند اپلیکیشن پیام رسان ایتا به نظر می‌رسد.

۴- عدم وجود ورود دو مرحله‌ای در اپلیکیشن بله

از دیگر اشکالات موجود در پیام رسان بله عدم ورود دو مرحله‌ای است که از جمله موارد مهم امنیتی در موضوع پیام رسان‌های اجتماعی به حساب می‌آید. در حالی‌که تلاش‌های بسیاری برای فرهنگ‌سازی در نرم افزار تلگرام برای استفاده از این قابلیت امنیتی شده است، نبود این امکان در بله می‌تواند منجر به اتفاقات بد امنیتی شود که قطعا اعتماد کاربران را به این پیام رسان داخلی از بین می‌برد.

در مواقعی که کاربران نتوانند امنیت اولیه خود را برای ورود به محیط کاربریشان در پیام رسان بله حفظ کنند، قطعا با نبود امکان ورود دو مرحله‌ای ضررهای فراوانی را تجربه خواهند کرد.

۵- عدم وجود امکان چت ایمن

از دیگر مشکلات امنیتی موجود در پیام رسان مالی بله عدم وجود ارسال پیام ایمن است که در تلگرام با عنوان سکرت چت شناخته می‌شود که امکان رمزنگاری تمام اطلاعات رد و بدل شده را برای کاربران فراهم می‌کند اما در پیام رسان بله این رمزنگاری‌ها وجود نداشته و گفتگوهای عادی کاربران بدون رمزنگاری‌های پیشرفته صورت می‌گیرد.

این امکان امنیتی در بعضی از پیام رسان‌های داخلی نیز وجود دارد که از جمله آن می‌توان به آی‌گپ اشاره کرد که حتی برای شکستن رمزنگاری‌های گفتگوهایش جایزه یک میلیارد تومانی تعیین نموده که نشان از اطمینان بالای مدیران آن برای امنیت پیام رسانشان دارد ولی از پیام رسانی مانند بله که مراودات مالی میلیاردی روزانه در آن جریان دارد، انتظار داشتیم که از الگوریتم‌های رمزنگاری پیشرفته برای کاربرانی که به دنبال امنیت بیشتر هستند، استفاده نماید.

۶- عدم وجود امکانات مدیریتی در کانال و گروه‌ها

آخرین دلیلی که برای عدم استفاده از اپلیکیشن پیام رسان بله می‌توانیم بگوییم، در موضوع مدیریت گروه‌ها و کانال‌های موجود در این پیام رسان است که نسبت به تلگرام و دیگر پیام رسان‌های خارجی و بعضی از پیام رسان‌های داخلی ضعف‌هایی داشته و بسیاری از ابزارهای مدیریت لازم را در اختیار کاربران خود قرار نمی‌دهد.

1 دیدگاه در “آشنایی با پیام رسان بله + امکانات و معایب مسنجر بله

  1. علی گفت:

    بله بهترین برنامه ایرانی است . اطلاعات خود را بروز کنید

نظرات