راه تشخیص دروغ + نشانه هایی برای تشخیص دروغ

0

راه تشخیص دروغ + نشانه هایی برای تشخیص دروغ

تشخیص دروغ : خودتان هم دروغ مي گوييد؟ به نظرتان اگر دروغ نبود، دنيا جاي بهتري براي زندگي كردن نبود؟ بايد عرض كنيم كه همه آدم ها، حتي با وجدان ترين شان معمولاً روزي دو بار دروغ مي گويند اما چوب خط بعضي ها خيلي پر است و روزانه از دويست بار هم بيشتر زبان به دروغ مي گشايند و صد البته كه كك شان هم نمي گزد؛

در این مطلب بهترین و ساده ترین راههای تشخیص دروغ را بیان میکنیم تا شما دوستان راحتتر بتوانید دروغ را از راست تشخیص داده و گول حرفهای به اصطلاح دوستان خود را نخورید. میتوانید مطالعه نمایید:

تشخیص دروغ

راههای تشخیص دروغ

۱- سوالات غیر منتظره بپرسید

تنها ۴% از مردم دروغ گو زاده شده اند که چنان حرفه ای میتوانند دروغ بگویند که کسی نتواند مچ آنها را بگیرد، اما دیگران زمانی که میخواهند دروغ بگویند، معمولا داستان خیالی شان را ناقص میسازند.

زمانی که شخص در حال تعریف داستانش است، زمانی که انتظار ندارد سوالی دور از انتظارش را بپرسید ،طوری که قبلا برای آن آماده نشده باشد.

۲- زبان بدن را ياد بگيريد

در واقع نقطه ضعف هر دروغگويي زبان بدن اوست كه در اختيارش نيست و شما مي توانيد با رمزگشايي آن به كذب بودن گفته هايش پي ببريد. البته توجه داشته باشيد كه همه اين علائم در مورد همه صدق نمي كند و اين گونه نيست كه با ديدن يكي از اين علائم تصور كنيد كه طرف صحبت تان دارد دروغ مي گويد اما اگر به حسن نيت طرف شك داريد و تصور مي كنيد حقيقتي را از شما پنهان مي كند، با دقت بيشتري روي حركت هايش تمركز كنيد و اگر چند تا از علائم زير را در رفتارش ديديد مي توانيد به صحت گفته هايش شك كنيد.

۳- دروغگو جلوي دهانش را مي گيرد

وقتي با كسي بحث مي كنيم پيش مي آيد كه صورت مان را لمس كنيم اما زماني كه كسي دروغ مي گويد اين كار را بيش از حد انجام مي دهد. يكي از رايج ترين حركت ها اين است كه فرد دروغگو با دست جلوي دهانش را مي گيرد؛ سپس بيني اش را لمس مي كند. اين حركت از كودكي با ماست چون معمولاً بچه ها ناشي هستند و هميشه موقع دروغ گفتن دست شان را به سمت دهان شان مي برند. زماني كه بزرگتر مي شويم، كمي حرفه اي تر رفتار مي كنيم اما باز هم اين عادت در ما هست. براي همين هم دست آدم دروغگو بي اختيار به سمت صورتش مي رود، گوشه لب و يا لب بالايي را مي خاراند و يا همان طور كه گفتيم دماغش را لمس مي كند. دليلش هم اين است كه مغز از اين وضعيت ناراحت است و به دست ها دستور مي دهد تا جلوي دهان را بگيرند و اجازه ندهند دروغي از آن خارج شود. البته مغز موفق نمي شود اما شما موفق مي شويد با ديدن اين رفتار بفهميد طرف در حال دروغ بافي است.

نشانه های تشخیص دروغ

تشخیص دروغ

۴- در نقطه پایانی داستان ،دروغگو را تشخصی دهید

یکی از مهم ترین نشانه های تشخیص دروغ و بی صداقتی تغییرات در رفتار است. شما یک فرد دروغگو را زمانی میتوانید به راحتی با این روش تشخیص دهید که شناخت نسبتا کم قبلی از فرد داشته باشید و بدانید طرف مقابل در کل فردی آرام است،اما زمان صحبت مضطرب می شود و یا طرف مقابل فردی با انرژی است اما هنگام صحبت کردن به شدت آرام و ریلکس به نظر می رسد.

این روش رفتار فرد را زیر نظر میگیرد، اگر فرد رفتاری غیر از رفتار معمول همیشگی اش نشان دهد، در واقع با خود واقعی اش در تضاد باشد ،به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است

۵- دروغگوها تپش قلب دارند

با هر كلمه دروغ ضربان قلب دروغگو بالا مي رود. اگر طرف كمي ناشي باشد امكان دارد تپش قلب او را حس كنيد. از اين مهمتر اينكه گاهي همراه اين مسئله شخص عرق مي كند.

۶- بدنبال حالات تقلبی بدن بگردید

اکثر مردم نمیتوانند به خوبی یک لبخند مصنوعی داشته باشند، اکثر مردم در زمانبندی آن دچار مشکل میشوند، یا خیلی طولانی آنرا نگه میدارند، یا آنرا خیلی زود تمام میکنند.

شاید لبخند فرد دروغگو با حالت قالب چهره ی وی ناهماهنگ باشد، یک چهره ی عصبانی همراه با لبخند !

لبخند های مصنوعی یکی از بهترین روش های کمبود صداقت است. یک لبخند واقعی برخی از عضله های کنار چشم را نیز در بر میگیرد، برای مثال هنگام لبخند اگر دهان فرد را بپوشانید، به راحتی از حالات چشم میتوانید بفهمید در حال لبخند زدن است

۷- مردمك چشم دروغگو بزرگتر مي شود

تشخيص اين يكي كمي سخت است اما ردخور ندارد. به خاطر دلايل ساده فيزيولوژيكي مردمك چشم هاي فرد دروغگو بزرگتر مي شود. اگر متوجه شديد به طور ناگهاني اندازه مردمك چشم هاي طرف صحبت تان بزرگتر شد، علامت اين است كه ريگي به كفش دارد و واقعيت را نمي گويد. علاوه بر اين آدمي كه دروغ مي گويد بيشتر از حد طبيعي پلك مي زند.

تشخیص دروغ

۸- بدنبال تناقض بگردید

در حالت کلی، هر تن صدایی که فرد انتخاب کند و یا حالت چهره یا بدنی به خود بگیرد، که با کلمات در حال صحبتش جور نباشد، به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است.

فوق العاده شگفت انگیز است، اما واقعیت دارد. برای مثال زمانی که فرد در حال گفتن جمله ی “من پولی ندارم فعلا به شما بدهم ،یه چند وقتی به من فرصت بدید…” اما حرکت سر او به نشانه “نه” گفتن در حال تکان خوردن است ،نشان دهنده حالت تناقض است.

این حالات میتواند در بین چهره و کلمات، تن صدا و کلمات، چهره و صدا بوجود بیاید. برای مثال شاید فرد در حال تعریف موفقیت بزرگی باشد که بدست اورده است اما با تن صدایی بدون هیجان و معمولی درحال تعریف کردن است، این تناقض میتواند نشان دهنده دروغ باشد

۹- دروغگو حركت هاي افراطي از خود نشان مي دهد

دروغگو مدام جنب و جوش دارد و تغيير وضعيت مي دهد. براي همين اين پا و آن پا مي كند، روي صندلي جابجا مي شود، پاهايش را روي هم مي اندازد و مدام جاي آنها را عوض مي كند و خلاصه اينكه يك جا بند نمي شود. اگر ديديد طرف صحبت تان مانند مار ماهي وول مي خورد، بدانيد كاسه اي زير نيم كاسه اش است.

۱۰- احساس ناراحتی

زمانی که فرد در حال صحبت است اما احساس راحتی نمیکند، به احتمال زیاد در حال دروغ گفتن است. برای مثال در چشمانتان نگاه نمیکند، عرق میکند، در صندلی است مضطرب به نظر می آید و در کل فرد راحتی که میشناختید نبود، در حال دروغ گفتن است

۱۱- اطلاعات بیش از اندازه

برای مثال زمانی که از کارمندتان میپرسید “چرا دیر به سر کار اومدی؟” و او شروع میکند به تعریف کردن “صبح که بیدار شدم، دیدم نون نداریم برای صبحانه رفتم نون وایی ,شاتر محلمون گرم گرفت و صحبت کردیم و یه مشکلی براش پیش اومده بود از اقوامشون فوت کرده بود بنده خدا نمیتونست برگرده شهرستان …” یعنی در حال توضیح دادن طولانی و بیش از اندازه است به معنی پنهان کردن داستان اصلی است.

اطلاعات بیش از اندازه به معنی این است که فرد سخنگو، میخواهد از این شرایط خلاصی یاد اما با دادن انواع و اقسام اطلاعات در حال پوشش دروغش است و آنرا به یک دروغِ پیچیده تبدیل کرده است

۱۲- دروغگو در مشتش سرفه مي كند

كسي كه دروغ مي گويد دلشوره دارد و حركت هاي غير ارادي از خود نشان مي دهد؛ براي مثال كسي كه دروغ مي گويد آرام در مشتش سرفه مي كند. يا اينكه يك گام به عقب مي رود و بدنش را عقب مي كشد. گاهي هم بازوها را به بالاي سر مي برد و دستي به پشت سرش مي كشد. دروغگوهاي حرفه اي هم بعضي از اين حركت هاي ناخودآگاه را بروز مي دهند.

۱۳- دهان دروغگو خشك مي شود

تشويش دروني باعث مي شود دهان شخص دروغگو خشك شود. دروغگو به سختي آب دهانش را قورت مي دهد و مدام لب هايش را با زبان تر مي كند. اينها همه علائم استرس و دلهره دروني اوست كه احتمالاً از لو رفتن مي هراسد. ليوان آب هم گلوي خشك دروغگو را تر نمي كند.

۱۴- دروغگو تيك عصبي دارد

دروغگو به طور غير ارادي ابرو در هم مي كشد، نگاهش را مي دزدد و يا مدام پلك مي زند. ماهيچه هاي صورت آدم دروغگو به طور جزئي منقبض مي شوند چون ماهيچه هاي صورت به طور مستقيم با مغز در ارتباطند؛ به همين دليل دروغگو به سختي مي تواند حركت هايش را به طور ارادي كنترل كند. چهره دروغگو به طور غيرعادي حالت عوض مي كند.

تشخیص دروغ از راست

تشخیص دروغ

۱۵- دروغگو بيشتر عرق مي كند

اين يكي ديگر دروغگو را كاملاً تابلو مي كند؛ تعريق زياد نشان دهنده استرس و تشويش دروني فرد است. معمولاً صورت دروغگو قرمز مي شود و عرق مي كند. كسي كه مي ترسد دستش رو شود، عصبي و نگران است. براي همين هم غدد مولد عرق كه به سيستم عصبي وصل هستند عرق بيشتري توليد مي كنند. لباس هاي خيس آدم دروغگو دستش را رو مي كند.

۱۶- دروغگو دست هايش را پنهان مي كند

همه ما در زمان عادي موقع حرف زدن دست هايمان را تكان مي دهيم؛ اصلاً با حركت دست ها سعي مي كنيم منظورمان را بهتر بيان كنيم اما دروغگو حين حرف زدن اين كار را نمي كند بلكه برعكس سعي مي كند تا جايي كه امكان دارد حركت دست هايش را كنترل كند، به همين دليل هم دست هايش را در جيب يا پشت كمر مي گذارد، آنها را قلاب مي كند يا بدون هيچ تكاني دست ها را به حال خود رها مي كند.

۱۷- نقطه‌ی حساس را پیدا کنید

وقتی از محدوده‌ی خنثی به “منطقه‌ی دروغ” می‌روید، باید بتوانید تغییر در حالت بدن، حالات چهره، حرکت چشم، و ساختار جمله را مشاهده کنید. هر فرد سرنخ‌های نیمه‌آگاهانه‌ی متفاوتی می‌دهد، برای همین مهم است قبل از وارد شدن به منطقه‌ی دروغ، کنش‌‌های ابتدایی عادی را مشاهده کنید.

۱۸- وقتی دیگر درباره‌ خودشان صحبت نمی‌کنند، مراقب باشید

هم‌چنین، آدم‌هایی که دارند دروغ می‌گویند گاهی خودشان را از داستان‌شان حذف می‌کنند، و تمرکز را به آدم‌های دیگر منعطف می‌کنند. من‌های کم‌تری می‌شنوید، چون دروغ‌گوها سعی می‌کنند از لحاظ روانی خودشان را از دروغی که در حال بافتن هستند دور کنند.

به یاد داشته‌باشید: هر فرد “رفتار دروغ‌گویی” متفاوتی دارد، برای همین هیچ روش تضمین‌شده‌ای برای تشخیص دروغ وجود ندارد. از همه مهم‌تر این است که بتوانید کنش‌های ابتدایی یک دروغ‌گو را با حرکت بدن، حالات چهره، حرکت چشم، و سرنخ‌های کلامی‌ای مقایسه کنید که هنگام دروغ گفتن به کار می‌گیرند.

۱۹- صدای خیلی زیر یا خیلی بم

پیدا کردن دروغگو از طریق زبان بدن زیاد راحت نیست اما یک نشانه رو هیچ وقت فراموش نکنید . روان‌شناسان معتقدند صدا، علامت خوبی برای شناسایی دروغگو است. در واقع این ما نیستیم که صدا را کنترل می‌کنیم. مغز بر اساس احساساتی که داریم آن را به شکل اتوماتیک تنظیم می‌کند. وقتی دروغ می‌گوییم، می‌ترسیم رسوا شویم. به همین علت معمولا تن صدا تغییر می‌کند و خیلی زیر یا خیلی بم می‌شود.

۲۰- واژه ها مهم اند

دروغگوها از واژه هایی مثل اما، به جز، در غیر این صورت و… استفاده نمی کنند چون یک چرای ساده و ناگهانی شما ممکن است حسابی آنها را به دردسر بیندازد. من، خودم و… هم در جملات دروغی کمتر استفاده می شود چون از نظر روان شناسی آنها در ناخودآگاه خود، می خواهند شریف باشند و این حرف ها را به خودشان نسبت ندهند.

۲۱- خنده‌های مرموزانه

اگر فردی که به جای صحبت خنده‌های مرموزانه به شما تحویل دهد، به احتمال زیاد دارد دروغ می‌گوید. کسی که می خواهد شما را فریب دهد سعی خواهد کرد که شما را به خنده وا دارد. دروغ نشانه‌ای غیر مستقیم برای خلع سلاح کردن شما و کم کردن میزان جدی بودن گفتگو است.

نظرات